23948sdkhjf

Partnerskabsaftale i Sorø skal skabe flere lærepladser

Politikerne i Sorø har indgået en partnerskabsaftale med Dansk Byggeri.
Aftalen skal skabe flere lærepladser til unge i lokalområdet. Organisationen håber, at flere sjællandske kommuner vil gå samme vej som Sorø.

Det skal være lettere for unge fra Sorø at få en læreplads. Derfor har kommunen besluttet at indgå en partnerskabsaftale med Dansk Byggeri, UU-Vestsjælland og Selandia, hvor de fire parter i fællesskab skal hjælpe hinanden med at skabe flere lærepladser til unge fra lokalområdet.

- Vi kan se i andre kommuner, at når vi arbejder sammen, så kan vi virkelig gøre en forskel. I nogle partnerskabskommuner har det ligefrem betydet, at vi har haft udsolgt af lærlinge. Jeg tror på, at det samme kommer til at ske i Sorø, og jeg glæder mig meget over, at politikerne i Sorø har sagt ja til samarbejdet, siger formand for Dansk Byggeri Sjælland, Niels Moestrup.

Alternativ til klausuler
Partnerskabsaftalerne er et alternativ til sociale klausuler, hvor virksomheder, der arbejder for kommunen, bliver tvunget til at ansætte et bestemt antal lærlinge.

- Vi har desværre set, at kravene i de sociale klausuler får nogle håndværksmestre til at tøve med at ansætte en lærling, fordi de vil vente og se, om de vinder en kommunal opgave. På den måde går der hurtigt lærepladser tabt, og det er ærgerligt. Derfor har Sorø gjort det helt rigtige ved at indgå en partnerskabsaftale, siger Niels Moestrup.

Fire kommuner på Sjælland
En anden del af partnerskabsaftalen går ud på at lave en særlig indsats i de enkelte klasser i folkeskolerne.

- Det er vigtigt, at eleverne også ser, at der er andre fremtidsmuligheder end gymnasiet, og at man også har mulighed for at læse videre efter en erhvervsuddannelse. Partnerskabsaftalen er med til at sørge for, at vi får gjort en særlig indsats på den front også, siger Niels Moestrup.

I alt har 27 kommuner en partnerskabsaftale med Dansk Byggeri. På Sjælland gælder det Roskilde, Holbæk, Greve og nu altså også Sorø.


Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.177