23948sdkhjf

Adserballe & Knudsen vinder stor opgave

426 boliger skal i løbet af de næste 2½ år energirenoveres i Hillerød.
Skoleparken i Hillerød vil være markant forandret, når Adserballe & Knudsen i slutningen af 2017 afslutter den 250 mio. kr. store renoveringsprojekt, der sikrer 10 boligblokke fra 1950’erne nyt liv.

Bebyggelsens 426 boliger bærer i dag tydeligt præg af nedslidning. Men efter renoveringen vil de monotone facader være ændret med nye markante indgangspartier, altaner og ny variation i farver, materialer og udtryk.

I første omgang udføres to opgange som referenceprojekt. Erfaringerne herfra bliver anvendt til at tilrettelægge det videre arbejde i detaljer. Der er afsat 75 dage til denne første del, som bliver indledt efter påske.

Bliver bedre og bedre til byggeprocessen
Ifølge udviklingsdirektør Frederik Spanning er opgaven et resultat af Adserballe & Knudsens skærpede fokus på større og mere krævende renoveringsprojekter og nybyggerier, som har båret væksten de seneste fem år.

- Vi blev her, som i mange andre sager, inviteret til at byde på projektet, siger udviklingsdirektøren.

Arbejdet med Skoleparken udføres delvist i egenproduktion og vil involvere 75-100 mand. Fire funktionærer skal sikre, at processen kører som planlagt; herunder i forhold til de mange berørte beboere samt koordinering og styring af underleverandørerne.

-Du kan ikke kopiere samlebåndsmetoden i industrien, men vi bliver bedre og bedre til at byggeprocessen kører effektivt, de enkelte delprocesser følger hinanden og folkene ved, hvad de skal og hvornår. Ved at investere tid i en planlægning og optimering i begyndelsen af et projekt kan der skabes positive effekter i de efterfølgende, siger Frederik Spanning.

Som led i projektet opmures en ny murstensfacade uden på den gamle facade, der indsættes nye vinduer, og altanerne udvides til 200-220 cm. i dybden. Arkitektonisk medfører de nye fremskudte altaner, at facaden brydes op, så blokkene kommer til at fremstå mere levende og indbydende. Indvendigt renoveres og for en dels vedkommende udvides badeværelserne, så de opfylder nutidens standard med blandt andet gulvvarme og ventilationsanlæg.

Stuelejlighederne får direkte udgang til det grønne område og får dermed en egen terrasse og have.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094