23948sdkhjf

Byggeriet af metroen har knækket ulykkeskurven

Udnævnelse af sikkerhedskoordinator på alle byggepladser og etablering af arbejdsmiljøudvalg er blandt de tiltag, der er med til at vende udviklingen.
Et målrettet og styrket arbejdsmiljøarbejde og Arbejdstilsynets øgede tilstedeværelse har nedbragt antallet af arbejdsulykker ved det københavnske metrobyggeri markant i 2014 i forhold til året før, skriver Licitationen – Byggeriets Dagblad.

Opgjort i forhold til de præsterede arbejdstimer er antallet af arbejdsulykker på metroprojektet nedbragt med knap en tredjedel - fra en ulykkesfrekvens på 31,7 til 20,6. Det faktiske antal arbejdsulykker steg ganske vist fra 71 i 2013 til 88 i 2014, men den samlede antal arbejdstimer på projektet er næsten fordoblet i samme periode til knap 4,3 mio. mandetimer.

- Sikkerheden er en udfordring på arbejdspladser som vores komplicerede processer og med mange nationaliteter, forskellig kultur og mange sprog. Vi er derfor tilfredse med, at de tiltag, som vi og Metroselskabet har taget, samt Arbejdstilsynets tilstedeværelse giver resultater og nedbringer antallet af ulykker, siger Sigurd Nissen-Pedersen, kommunikationschef hos Copenhagen Metro Team (CMT), metroprojektets italienske hovedentreprenør.

CMT har blandt andet opmandet sin sikkerhedsorganisation både centralt og på de enkelte byggepladser. Således er der nu en sikkerhedskoordinator på hver af de 22 byggepladser, og der er skabt arbejdsmiljøudvalg med også medarbejderrepræsentation på samtlige byggepladser.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078