23948sdkhjf

Adept vinder projekt i Flensborg

Tegnestuen er kåret som vinder af konkurrence om en ny blandet bebyggelse langs Bahnhofstrasse.
Adepts vinderforslag omfavner de mange forskellige programmatiske typologier - lejligheder, erhvervslejemål, rækkehuse, børnehave og forretninger i bymæssig bebyggelse.

Blandingen af boligtyper og funktioner i den nye bebyggelse fortolker Flensborgs karakter med de traditionelle bygninger, de robuste materialer og en ensartet farveskala - og oversætter dette til et levende bygningsvolumen, opdelt både vandret og lodret i en bogstaveligt talt tre-dimensionel bygning.

Ved at tilbyde en lang række forskellige funktioner og boligtyper, opnår vinderforslaget til Bahnhofstrasse en stor variation i beboere og bo-kvaliteter. Hver af de mange typer er fremhævet særligt i den samlede bygning for at gøre det individuelle synligt i de urbane omgivelser.

I stueplan spænder større lejligheder og to-etages boliger på tværs af bygningens bredde - og har private udearealer på begge sider. Dermed håndteres overgangen mellem privat og offentlig i gaderummet og boligtyperne tiltrækker samtidig familier til den centrale by.

Bahnhofstrasse - ‘et lille stykke by’ støtter diversiteten yderligere gennem attraktive fælles grønne udearealer langs byggeriets kanter og i det indre gårdrum.


Fakta om projektet
Projekt: Bahnhofstrasse
Adresse: Bahnhofstrasse/Munketoft, Flensburg, Tyskland
Arkitekt: ADEPT
Ingeniør: Grontmij Tyskland
Bygherre: SBV
Areal: 16.700 kvadratmeter
Budget: 15 mio. Euro
År: 2015-2019

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078