23948sdkhjf

Nyt plejecenter til 230 millioner i Silkeborg

Firmaer, som vil bygge Plejecentret Marienlund, skal på banen senest 10. april.
120 ældre og handicappede silkeborgensere kan flytte ind i hjemlige omgivelser i et topmoderne, nyt plejecenter i marts 2017.

Plejecentret Marienlund er det største byggeri i Silkeborg Kommunes historie – og de nye boliger er blevet til efter grundigt forarbejde.

Der er blandt andet udviklet og afprøvet nye løsninger i en forsøgsbolig i en hal. Nu er byggeriet sendt i udbud, og Ældre- og Handicapudvalget har netop godkendt en ny tidsplan med byggestart i maj:

- Vores mål er at få skabt et center, der ikke virker stort, selv om det er det. Det skal være et sted, hvor beboerne virkelig føler sig hjemme og kan leve livet, som de plejer, siger formand for Ældre- og Handicapudvalget Karina Due (DF).

15 fagentrepriser
Der bliver både spa, wellness og herreværelse til fælles brug, og boligerne indrettes med et stort udvalg af teknologiske hjælpemidler.

Det 15.000 kvadratmeter store plejecenter med boliger, café og daghjem er allerede sendt ud i udbud, og byggeriet er delt op i 15 fagentrepriser:

- Vi har valgt at dele byggeriet op i fagentrepriser og udbyde det i offentligt udbud. Vi vil gerne have, at så mange som muligt af vores lokale håndværkere har mulighed for at byde på opgaverne,” siger sektionsleder for Ejendomme i Silkeborg Kommune Søren Overgaard.

Sidste frist for at komme med tilbud er fredag 10. april klokken 14. Marienlund skal være færdigt sidst i januar 2017.

Årstiderne Arkitekter har tegnet plejecentret. Underrådgivere er arkitektfirmaet Entasis og det rådgivende ingeniørfirma Orbicon.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078