23948sdkhjf

Søndre Strand-projektet er færdigbygget

I løbet af januar og februar blev der hentet og pumpet 65.000 kubikmeter sand ind til den nye Søndre Strand.
To måneders arbejde med at pumpe sand op på stranden er færdig på Søndre Strand. Køge Kyst har nu fjernet byggepladshegnet ved den nye strand, som strækker sig fra Søndre Havn til Vallø Stift.

Entreprenørens efterfølgende arbejde med at gøre stranden færdig og klar til brug er nu afsluttet - og hegnet omkring byggepladsen er derfor fjernet. Selvom dette tidlige forårsvejr ikke just er strandvejr, opfordrer Køge Kyst alle interesserede til at lægge vejen forbi den nu 900 meter lange og godt 100 meter brede strand.

- Vi er meget tilfredse med resultatet af det samlede arbejde med at anlægge den nye Søndre Strand, som gik i gang sidste efterår. Vi håber, at køgenserne vil tage godt imod stranden - og vi glæder os til at kunne invitere alle til indvielse af den nye strand senere på foråret, siger projektdirektør Jes Møller fra Køge Kyst.

Som en del af strandprojektet anlægger Køge Kyst desuden en badebro på den nordlige høfde og en isætningsbroen for kajakker lige syd for høfden. Arbejdet er i fuld gang, og det forventes afsluttet i løbet af marts. Omkring området vil der fortsat være opsat hegn, som Køge Kyst beder alle besøgende respektere.

Det videre arbejde
Formålet med den nye strand, som strækker sig fra de maritime klubber i nord til Vallø Stift i syd, er at sikre gode forhold for badende og at tænke byen, naturen og bylivet sammen som et rekreativt område i tæt sammenhæng med de nye bykvarterer på Søndre Havn, strandengen og den kommende strandpromenade.

Som en fortsættelse af strandprojektet anlægger Køge Kyst en maritim halvø i samarbejde og dialog med de mange brugere, klubber og foreninger i området. Den maritime halvø kan anlægges, når NCC-grunden om nogle år bliver ledig.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078