23948sdkhjf

Milliardprojekt i København rykker nærmere

Op til 86 meter: Området Faste Batteri kommer fremover til at lægge grund til 10 bygninger i varierende højde.
Teknik- og Miljøudvalget i Københavns Kommune har godkendt Bach Gruppens forslag til brugen af området Faste Batteri på Islands Brygge.

Området omdannes til en blanding af boliger, erhverv og institutioner markeret af to signaturbygninger på henholdsvis 70 og 86 meter, mens de resterende bygninger vil være mere genkendelige boligkaréer.

Det fredede fortidsminde ”Faste Batteri” ud mod Ørestad Boulevard bliver genetableret som en grøn bypark, og man vil kunne færdes i området på et grønt stisystem, som cyklist eller fodgænger.

- Vi har herudover kigget på at integrere en række skybrudsløsninger, så vi kan håndtere de store vandmasser i forbindelse med skybrud på en måde, så de også kommer beboerne til gavn i det daglige, fortæller Anders Bo Bach, direktør i Bach Gruppen i København.

Eksempelvis vil en del af det grønne strøg agere midlertidig vandkanal, og et af byrummene vil danne rammen om et vandtorv, som kan optage større vandmængder under skybrud. Som en del af planen har Bach Gruppen også lagt op til, at der i dele af ejendommene skal arbejdes med at skabe nogle rammer, der kan hjælpe nye sociale fællesskaber på vej.

Længe undervejs
Området Faste Batteri har længe ligget som en slags ingenmandsland mellem kvarterene Amagerbro og Islands Brygge og har undervejs været genstand for en del debat. Tidligere forsøg på at udvikle området har mødt kritik i lokalområdet, da de tidligere foreslåede projekter har været svære at realisere og har skilt sig meget ud fra omgivelserne.

Det nye forslag fra Bach Gruppen skaber nye forbindelser mellem de omgivende bydele, og det har vakt stor begejstring hos Teknik- og Miljøudvalget:

- Intentionerne med det nye projekt er rigtig gode og imødekommer mange af de bekymringer, der var lokalt overfor det oprindelige projekt, siger teknik- og miljøborgmester, Morten Kabell (EL).

Han peger på, at byggeriet vil give meget tilbage til lokalområdet i form af nye byrum, mere grønt og et sammenhængende stisystem til fodgængere og cyklister. Samtidig fremhæver han det som positivt, at en del af de nye boliger ser ud til at blive almene.

Teknik- og Miljøforvaltningen forventer at forelægge forslaget til den nye lokalplan til vedtagelse i Borgerrepræsentationen i løbet af sommeren 2015, hvorefter det sendes i offentlig høring i otte uger. Den endelige lokalplan skal godkendes i starten af 2016.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.163