23948sdkhjf

Ivan Jakobsen Entreprenørfirma er i fuld gang i Blokhus

Fortovet gøres bredere og butikker sikres mod oversvømning. Turister skal generes mindst muligt, så tidsplanen er stram.
Det blev Ivan Jakobsen Entreprenørfirma, der vandt licitationen på udførsel af Blokhus Bæk-projektet, som samlet set koster seks millioner kroner.

Entreprenøren er i gang med arbejdet. Første fase bliver at registrere og fotografere området for at sikre sig, at projektet ikke forårsager skader på bygninger. Billeder og registreringer skal bruges til at sammenligne området før og efter. Der bliver også opmålt fixpunkter for bækken.

- Det er et følsomt område, når man er så tæt på de lokale. Så det er noget vi er særligt opmærksomme på, siger landskabsarkitekt Anne Hartvig Mogensen fra Møller & Grønborg, som er rådgiver på projektet.

I forbindelse med bækkens omdannelse skal fortovet gøres op mod en halv meter bredere på strækningen fra strandkiosken til restaurant Hawet, hvor bækken slår et sving ind i byen. Fortovet er for smalt til de mange turister, der ofte må gå på vejen, og ikke handicapvenligt.

Bækken rykkes en anelse ind mod bygningerne, så der ikke ryger så meget af vejarealet til fortovet. Arbejdet med fortovet er den del, der kommer til at genere områdets beboere og gæster mest, og skal derfor være færdigt først, inden sæsonen starter for alvor.

- Jammerbugt Kommune har et ønske om, at det der berører trafik og lodsejere mest, starter vi med. Det skal gå hurtigt. Vi skal være færdige inden turistsæsonen starter for alvor, siger Anne Hartvig Mogensen.

Når bækken står færdig vil den have sider af beton. Det bliver blødt op med træbjælker ind mod bækken og beplantning mod husene, så der kommer et mere maritimt look. Der kommer også trin ned mod bækken, broer og der bliver mulighed for at sidde ved strandkiosken.

For at sikre sig mod den øgede regnmængde de kommende år bliver såvel bækken som rørføringen dimensioneret væsentligt større. Hvis rørene i ekstreme tilfælde ikke kan tage fra, så løber vandet ud på p-pladsen over for Casa Blanca.

Samtidigt hæves niveauet ind mod butikkerne og sænkes mod p-pladsen. Det skal blandt sikre, at forretningsdrivende ikke generes af oversvømmelser, som det har været tilfælde tidligere:

- Vand løber altid nedad, så butikkerne bør ikke kunne blive generet fremover af nedbør, siger Thomas Damsgaard, teamleder, Vand og Natur, Jammerbugt Kommune.

Arbejdet med Blokhus Bæk skal være færdigt til juni.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.157