23948sdkhjf

Aarsleff starter tunnelbyggeri i Køge

Køge Kyst går nu i gang med at anlægge vejtunnelen, som skal forbinde Ivar Huitfeldtsvej og Værftsvej i Stationsområdets nordende.
Mandag den 2. marts tager Køge Kyst hul på det indledende anlægsarbejde til en vejtunnel under jernbanen i den nordlige del af Stationsområdet. Vejtunnelen er et af Køge Kysts omfattende infrastrukturprojekter af stor betydning for hele den kommende bydel.

Fra slutningen af marts vil projektets entreprenør, Aarsleff Bane & Anlæg, banke jernplader ned i jorden til selve tunnelkonstruktionen - hvilket bl.a. betyder, at togdriften i en periode må indstilles.

- Den nye vejtunnel skal sikre, at biltrafikken ledes effektivt ind og ud af bymidten - dermed bidrager den også til at fredeliggøre Stationsområdet. Arbejdet vil naturligvis kunne ses og høres, men vi gør, hvad vi kan for at tage hensyn til områdets naboer, som også er særskilt informeret, siger projektdirektør Jes Møller fra Køge Kyst.

En af de nye forbindelser
For at kunne udføre arbejdet mest effektivt og i så kort tid som muligt, har Køge Kyst indhentet dispensation til en udvidet arbejdstid på hverdage indtil klokken 18 og lørdage til klokken 14. Køge Kyst har inviteret områdets naboer til et informationsmøde, hvor de nærmere omstændigheder omkring anlægsarbejdet vil blive gennemgået.

Vejtunnelen kommer til at gå fra nordenden af den nye Ivar Huitfeldtsvej til Værftsvej på den anden side af jernbanen. Her sker tilslutningen i et nyt lysreguleret kryds ud for indkørslen til Junckers. Første del af arbejdet består i at klargøre og rydde området øst for jernbanen, mens der på den vestlige side i første omgang bliver etableret kloak og nedlagt gamle godsspor.

Tunnelen er en af de nye forbindelser på tværs af jernbanen, der skal medvirke til at nedbryde den barriere, banen i mange år har udgjort midt i Køge - og den forventes at være helt færdig i løbet af efteråret 2016.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125