23948sdkhjf

Rebuild by design: Sådan reddes New York fra oversvømmelser

Ny udstilling hos Dansk Arkitektur Center viser de projekter, der nu skal føres ud i livet som led i amerikanernes milliardinvestering i klimasikring af New York.
I 2012 skabte orkanen Sandy skabte et sandt kaos i New York, hvor tusindvis af hjem blev ødelagt, metrotunnellerne oversvømmet og Manhattan var uden strøm.

Som modsvar på orkanen Sandy opstod ’Rebuild by design’ i 2012 – en konkurrence der skulle give bud på, hvordan man kunne udbedre skaderne og lave en kystsikring, der kan gøre de berørte områder mere modstandsdygtige i fremtiden.

Udstillingen Rebuild by Design på Dansk Arkitektur Center præsenterer frem til den 19. april de 10 forslag til kystsikring, som kom ud af konkurrence.

Blandt vinderne i konkurrencen var danske BIG, der står bag projektet 'Big U'. Projektet går ud på at skabe et beskyttende system rundt om Manhattan, blandt andet i form af volde, der også kan fungere som urbane grønne områder. En anden vinder var amerikansk/hollandske OMA, der står bag et projekt til beskyttelse af kysten ved New Jersey. OMA arbejder her med fire måder at håndtere vand på: ”resist”, ”delay”, ”store” og ”discharge”.

Den amerikanske regering har i alt afsat 920 millioner dollars til at føre konkurrencens seks vinderprojekter ud i livet. Danske BIG kommer således til at sætte et markant aftryk på den nederste del af Manhattan.

Se billeder fra projekterne på www.flickr.com



Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109