23948sdkhjf

72 boliger finder sin placering i Aalborg

Aalborg Kommunes ny demensplejehjem kommer til at ligge i Aalborg Øst.
Ældre og handicapudvalget i Aalborg Kommune nikkede onsdag ja til en beslutning, som betyder, at det ny plejehjem for demente kommer til at ligge på Tornhøjvej i Aalborg Øst. Og ifølge rådmanden for området, Thomas Krarup (K), er placeringen ikke helt tilfældig.

- Pilen har længe peget mod Aalborg Øst. Men nu mener vi også, vi har fundet den helt rigtige grund og placering, fortæller han.

Grunden, hvor det ny plejehjem kommer til at ligge, rummede tidligere en specialskole, og rådmanden betegner den som ”yderst velegnet” af flere grunde.

Både fordi plejehjemmet kommer til at ligge tæt på udviklingsprojektet omkring Astrupstien, men også fordi der er et stort grønt område lige bag Tornhøjcentret, som i øvrig også kommer til at ligge tæt på det ny plejehjem.

- Vi har blandt andet hentet inspiration i Holland, hvor man har lavet en hel demens-landsby, og derfor kunne vi også godt tænke os noget tilsvarende her, forklarer Thomas Krarup.

Han understreger, at udformningen af plejehjemmet naturligvis bliver helt op til de rådgivere og arkitekter, som ender med at blive valgt til byggeriet. Og for at være så åbne for alle mulige ideer som muligt, vil alle interesserede blive indbudt til en temadag om det ny ”Fremtidens Demensplejehjem” i marts måned.

Ifølge planerne skal det ny demensplejehjem være klar til indflytning i begyndelsen af 2017, og der bliver 72 boliger.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125