23948sdkhjf

Hjertingparken renoveres for 40 millioner kroner

Boligerne i Hjertingparken i Esbjerg Almennyttige Boligselskab får nye døre og vinduer.
Varmen siver langsomt ud af mange af de 328 boliger i Hjertingparken i Esbjerg. Derfor skal alle boliger have nye døre og vinduer, og bygningernes endevægge skal isoleres. Samtidig beklædes de hvide træfacader på 1. sal med mere vedligeholdelsesvenligt materiale. Det skriver DAB på sin hjemmeside.

- De ældste boliger er næsten 35 år gamle, og selvom de på overfladen ser fine ud, så trænger de til en kærlig hånd. Mange steder er der store problemer med træk, kuldebroer og utætheder, fortæller Erik Thorsager, formand for afdelingsbestyrelsen i Hjertingparken, på hjemmesiden.

Beboerne stemte ja til projektet i december 2014, og den samlede byggesum løber op i 40,5 millioner kroner. I øjeblikket er der byggemøder, og når byggesagen har været i licitation, og kontakten med en entreprenør er underskrevet, kan byggeriet begynde.

Rådgivere og ingeniører forventer, at renoveringen vil give en betragtelig økonomisk besparelse til beboerne og Hjertingparken.

- Vi kan ikke sætte nøjagtige tal på, men det skulle gerne komme til at betyde meget i fremtiden – både for den enkelte beboers private energiforbrug og for boligafdelingens budget til vedligeholdelsesudgifter, siger Erik Thorsager.

Erik Thorsager forventer, at renoveringen vil begynde i august og vare godt et år. Den vil således være færdig i september eller oktober 2016.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094