23948sdkhjf

Erhvervsakademier tilbyder VE-uddannelser

Fire steder i landet tilbyder man nu merituddannelsen.
Den enklest mulige adgang til at blive optaget på Energistyrelsens liste over godkendte VE-installatører er, at installatøren eller en af hans ansatte gennemfører en merituddannelse og efterfølgende tilpasser virksomhedens KLS-system. Det skriver Tekniq på sin hjemmeside.

- Derfor har Tekniq indgået aftale med erhvervsakademierne i København, Odense, Aarhus og Aalborg om, at de udbyder meritudddannelser med afsluttende prøve for hver af de fire VE-teknologier, forklarer chefkonsulent i TEKNIQ, Søren Rise.

Energistyrelsen og TEKNIQ anbefaler da også allerede nu kunder at benytte godkendte VE-installatører til at stå for installation af eksempelvis varmepumper og træpillekedler. Fra 2017 vil det formentligt være et lovkrav. Det samme gælder for installation af solcelleanlæg og solvarmeanlæg.

Forudsætningen for at deltage i en af de fire merituddannelser er, at man har gennemført en uddannelse som elektriker eller vvs-montør og desuden er certificeret som KSO- eller VPO-installatør.

Erhvervsakademierne udbyder nu atter uddannelser, der afslutter med adgangsgivende prøve til Energistyrelsens liste over godkendte VE-installatører.


Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.112