23948sdkhjf

Nyt projekt jagter grønne milliarder i byggeriet

”Sustainable Build” vil nedbryde siloer og samle byggeriets aktører på tværs af værdikæden.
Markedet for bæredygtigt byggeri anslås i 2015 til over 440 mia. euro, hvilket er 28 procent mere end i 2013.

Dette marked skal den danske byggebranche have så stor en del af som muligt, og derfor har Industriens Fond bevilget en samlet ramme på knap seks millioner kroner til projektet Sustainable Build.

Dansk Arkitektur Center og LeaderLab er partnere i projektet, der realiseres i tæt samarbejde med byggebranchens leverandører, virksomheder og organisationer. Målet er at skabe en fælles innovations- og formidlingsplatform for materialeproducenter, bygherrer, arkitekter, konstruktører, ingeniører, forskere, investorer, beslutningstagere og private og offentlige aktører på tværs af branchen.

Tværfaglige partnerskaber en nødvendig vej
Sustainable Build bygges op som et partnerskab mellem private og offentlige aktører, og vil blive udviklet og realiseret i tæt samarbejde med en række store industrivirksomheder.

Metoden er blandt andet at samle aktører på tværs af værdikæden for at finde løsninger på, hvordan barriererne for det bæredygtige byggeri kan fjernes.

Herudover vil projektet bringe større etablerede virksomheder sammen med mindre vækstvirksomheder og start-ups, for at accelerere nye bæredygtige løsninger.

- Tværfaglige partnerskaber er en helt nødvendig vej til innovation og udvikling i byggebranchen, som traditionelt er præget af stærk silodannelse, siger adm. direktør Kent Martinussen fra Dansk Arkitektur Center, som nu er gået i positiv dialog med såvel store som små udviklingsdrivende virksomheder i branchen.

Industriens Fonds bevilling til Sustainable Build er et resultat af fondens temaindkaldelse med titlen ’Bæredygtig Produktion’. Her efterspurgte fonden viden og redskaber, som danske virksomheder kan trække på, når de skal udvikle nye måder at producere på og nye samarbejdsrelationer.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.156