23948sdkhjf

Video: 135 tons stålbro monteres i Carlsberg Byen

I weekenden begyndte etableringen af en ny indgang over jernbanen fra Vigerslev Allé, ved siden af den kommende Carlsberg Station. Se timelapse af bromonteringen her.
I Carlsberg Byen er infrastrukturen for alvor ved at tage form. I den forgangne weekend tog man hul på montering af broen til en af bydelens tre nye hovedindfaldsveje, Bohrs Gade.

Broen, der vejer 135 tons, er produceret i Polen, og ifølge Carlsberg Byen blev fragten fra Gdansk til Valby en krævende logistisk øvelse.

- Da broens tre brospær under transporten fylder 6,5 meter i bredden, bliver transporten over Øresundsbroen en præcisionskrævende opgave, ligesom flere lyskryds skulle lægges ned undervejs, skriver Carlsberg Byen på sin hjemmeside.

Selve monteringen af broen er også en kompliceret størrelse. For at sikre at fremtidens tog kan køre under broen, skal Vigerslev Allé hæves en meter på en 150 meters strækning. Eftersom de tre brospær hver er 30 meter lange og vejer 25 tons, kræver det stor teknisk præcision at hejse dem op og montere dem.

Monteringen foregår af hensyn til togtrafikken i nattetimerne.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109