23948sdkhjf

Mestre i arbejdsmiljø

19 unge lærlinge vandt lørdag Arbejdsmiljøprisen i hvert sit fag ved DM i Skills.
Handsker og sikkerhedsbriller på, hvor det er nødvendigt, og linen spændt til kroppen, hvis man er i højderne. Når de unge lærlinge skal undgå små og store ulykker på arbejdspladsen, er det vigtigt, at de fra begyndelsen får sikkerheden helt ind på rygraden.

De 19 vindere af Arbejdsmiljøprisen:
Anlægsstruktør, makkerparret Thomas Skov og Jacob Rahr
Brolægger, makkerparret Jonas Rørbæk og Mikkel Hansen
Bygningsmaler, Marco Brems
Bygningssnedker, Daniel Bundgaard Pedersen
Bygningsstruktør, makkerparret Kasper Jensen og Jacob Gottlieb Sørensen
Flisemurer, Kasper Hansen
Glarmester, Esben Mikkelsen
Gulvlægger, Mads Barnholdt Jørgensen
Isolatør, Peter Kjær Nielsen
Maskinsnedker, Steffen Troelsen
Murer, Daniel Kim Willemoes Pedersen
Møbelpolstrer, Rikke Petersen
Møbelsnedker, Cille Skaarup Olsen
Tagdækker, Sebastian Skjødt
Tømrer, Mads Tranholm
VVS, Mikkel Lykke Studsgaard
De sikkerhedsrutiner havde 19 unge lærlinge i hvert sit fag bedst styr på under DM i Skills, som er erhvervsuddannelsernes Danmarksmesterskab. De vandt derfor Arbejdsmiljøprisen i lørdags i Bella Centret i København.

- Det er meget nemmere at lære de rigtige vaner fra dag ét, i stedet for at skulle aflære forkerte rutiner senere hen. Og prisen er med til at skabe den nødvendige opmærksomhed hos de unge, på erhvervsskolerne og hos virksomhederne, så vi i sidste ende får nedbragt antallet af arbejdsskader, siger Mette Møller Nielsen, arbejdsmiljøchef i Dansk Byggeri og formand for Branchearbejdsmiljørådet, som står bag prisen, der blev uddelt for ottende gang.

Sebastian Skjødt, der er tagdækkerlærling i HN Tagentreprise A/S i Helsingør, vandt prisen som den bedste i sit fag. Han er ikke i tvivl om, hvem han kan takke for at have fået sikkerhedsrutinerne ind under huden.

- Det er mester, der skal have ros for det. Han har brugt meget tid på at fortælle mig, at det er vigtigt at have sikkerhedslinen på og få ryddet op på stilladset. Det kan være livsfarligt, hvis der ligger noget der, som jeg snubler over, siger Sebastian Skjødt.

Peter Vesterheden, der er direktør i Arbejdstilsynet, overrakte priserne i lørdags og fortalte samtidig, at de unge er mere udsatte end deres ældre kolleger.

- Risikoen for at komme til skade er halvanden gang så stor hos dem, der lige er kommet ud på byggepladserne end hos deres ældre kolleger. De unge ved godt, at de ikke kan gå på vandet, men de skal være opmærksomme, når de går på taget. Derfor skal der være mere fokus på, at man gerne må blande sig i hinandens arbejdsrutiner, så sikkerheden bliver et fælles ansvar.

At et sikkert arbejdsmiljø stemmer fint overens med et glimrende stykke udført arbejde, er Sebastian Skjødt et godt eksempel på. Han løb nemlig senere på dagen også med titlen som Danmarks bedste tagdækkerlærling.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.088