23948sdkhjf

DM i Skills satte nye besøgsrekord

Flere end 68.000 besøgende lagde vejen forbi Bella Center, da landets bedste lærlinge blev kåret.
Danmarksmestrene i 36 fag fra erhvervsuddannelserne blev lørdag kåret efter tre dages intense konkurrencer i København. Over 300 deltagere blev fulgt nøje af de 68.000 besøgende, og DM i Skills blev dermed det suverænt største uddannelsesevent nogensinde.

- Det er fantastisk, og de mange gæster har været helt tæt på landets dygtigste unge håndværkslærlinge, som har vist et exceptionelt højt niveau. Dommerne har ikke haft et nemt job, når de skulle finde danmarksmestrene. De små detaljer gjorde ofte forskellen i mange af konkurrencerne, siger Jesper Juul Sørensen, formand for Skills Denmark, der har stået for arrangementet.

En række af vinderne fra DM i Skills 2015 har mulighed for at gå videre til WorldSkills i Brasilien til sommer.

Lover godt for fremtidens Danmark
En af de unge, der nu kan kalde sig Danmarks bedste på sit felt, er tømrerlærling Thorbjørn Paw Stryger. Han følte sig ikke sikker på sejren, før dommerne havde voteret færdig, og han fik overrakt trofæet af undervisningsminister, Christine Antorini.

- Jeg vidste, at jeg lå meget tæt med en af de andre finalister, så at jeg har vundet, begynder først stille og roligt at gå op for mig her i timerne efter. Det har været spændende at være med i konkurrencen, for trækonstruktionen, vi skulle lave, har givet masser af udfordringer undervejs, siger den stolte tømrerlærling, som for tiden er i praktik hos GFK Huse Aps i Sakskøbing på Lolland.

Afdelingschef i Dansk Byggeri, Louise Pihl, glæder sig over, at DM i Skills sætter stor fokus på håndværksfagene, og hun tror på, at de tusindvis af folkeskoleelever og forældre, der også besøgte arrangementet, har fået smag på mere.

- DM i Skills er med til, at flere af de unge og deres forældre får øjnene op for de mange spændende uddannelser, der findes på erhvervsskolerne. Og dagene har vist, at der er så meget kvalitet hos eleverne på erhvervsuddannelserne. Det lover godt for fremtidens Danmark, siger Louise Pihl.

Det var 5. gang, der blev afholdt DM for erhvervsuddannelserne. Næste år bliver DM i Skills afholdt i Trekantsområdet, Fredericia, 4.-6. februar 2016.

Vindere fra DM i Skills 2015 i bygge- og anlægsbranchen
Anlægsstruktør (stiller op parvis): Jacob Bossen Rahr (AMU Vest, Kjelkvist A/S) og Thomas List Skov (AMU Vest, Arkil A/S).
Brolægger (stiller op parvis): Mikkel Hansen (Københavns Tekniske Skole, KFH Belægning) og Jonas Rørbæk (Københavns Tekniske Skole, Kaj Bøje Pedersen A/S).
Bygningsmaler: Marco Brems (Syddansk Erhvervsskole, A-Z Maleren v/ Freddie Groth)
Bygningssnedker: Peter Boye Larsen (Svendborg Erhvervsskole, Ærø Møbler A/S)
Bygningsstruktør (stiller op parvis): Casper Priisholm Bertelsen (AMU Fyn, CG Jensen A/S) og Jimmie Rosengaard Andersen (AMU Fyn, Per Aarsleff A/S)
Elektriker: Sune Lerdahl (Svendborg Erhvervsskole, El-gården Svendborg)
Flisemurer: Daniel Brodde Thomsen (EUC Nord, Hæstrup Murerforretning ApS)
Glarmester: Niklas Christophersen (EUC Nordvestsjælland, Nielsenglas.dk ApS)
Gulvlægger: Andreas Lasse Hempel Mogensen (Mercantec, Qvalitet Gulvbelægning ApS)
Maskinsnedker: Steffen Troelsen (Herningsholm Erhvervsskole, Virklund Sport)
Murer: Jens Peter Vestergaard, Skive, Herningsholm Erhvervsskole, Ole Ibsen A/S
Tagdækker: Sebastian Skjødt (EUC Nordvestsjælland, HN Tagentreprise ApS)
Teknisk isolatør: Kasper Forslund (EUC Nordvestsjælland, Persolit Entreprenørfirma A/S)
Tømrer: Thorbjørn Paw Stryger (CELF, GFK Huse ApS)
VVS- og energispecialist: Rasmus Bundgaard Vilhelmsen (Hansenberg, Regner & Claus Sørensen VVS ApS)
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109