23948sdkhjf

Helle Thorning-Schmidt: Flere skal vælge en erhvervsuddannelse

Statsministeren åbnede torsdag DM i Skills og sendte de mange deltagere afsted i konkurrence med et ønske om, at de vil inspirere mange andre til at vælge en faglig uddannelse.
- Vi skal have flere unge til at vælge en faglig uddannelse - ikke bare for deres egen skyld, men også fordi, at vi har brug for kloge hoveder og hænder, sagde Helle Thorning-Schmidt under sin åbningstale ved DM i Skills 2015.

- Derfor skal vi have flere unge til at vælge ligesom jer, fortsætte statsministeren henvendt til de mere end 300 deltagere, der er med ved dette års danmarksmesterskab for erhvervsuddannelseselever.

Helle blev blød om hjertet
Det er femte gang DM i Skills bliver afholdt, og det er det største nogensinde. Flere end 300 elever gik henover scenen under åbningen akkompagneret af taktfaste klapsalver. Helle Thorning-Schmidt indrømmede, at hun blev helt blød om hjertet ved at se de mange entusiastiske elever:

- Vi skal huske, at hver enkelt af de deltagere, der går op over scenen i dag har været igennem et skarpt udviklingsforløb. I er hver og en blandt de 5 bedste til jeres fag. I har alle gjort jer fortjent til at blive danmarksmestre.

Hårdere i år
Hele torsdagen blev der banket, blendet og boret i Bella Center, og arrangørerne talte i løbet af dagen med flere af de konkurrerende lærlinge. En af dem er Daniel Pedersen, 20-årig murer fra Korsør:

- Jeg var også med til DM i Skills 2014 i Aalborg, og det er hårdere i år end sidst. Det er en sværere opgave, der kræver mere teknik, fordi vi skal mure i en 45 graders vinkel. Det er ikke noget, man normalt gør til daglig. Her er ligeså mange mennesker som sidst, og det er egentlig fint for mig.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11