23948sdkhjf

Vejen banet for nyt naturhistorisk museum

Med støtte fra fire fonde er hele finansieringen på 950 mio. kr. til det nye Statens Naturhistoriske Museum nu på plads. Projektet, der er tegnet af Lundgaard & Tranberg og Claus Pryds, skal stå færdigt i 2020.
Med generøse donationer fra Villum Fonden, Novo Nordisk Fonden, Det Obelske Familiefond og Aage og Johanne Louis-Hansens Fond kan Københavns Universitet nu bygge det nye Statens Naturhistoriske Museum. De fire fonde støtter tilsammen projektet med 550 mio. kr.

Danmarks nye naturhistoriske nationalmuseum skal ligge ved Botanisk Have i hjertet af København og samle Zoologisk Museum, Geologisk Museum og Botanisk Museum til et museum i international topklasse.

Her bliver det fra år 2020 muligt at studere både kæmpe hvalskeletter, eksotiske planter, sjældne meteoritter og hilse på museets nyligt indflyttede beboer; langhals-dinosauren Misty. Det er Lundgaard & Tranberg Arkitekter og arkitekt Claus Pryds, der har tegnet museet.

De 950 mio. kr. er sammensat af:
250 mio. kr. fra Villum Fonden
100 mio. kr. fra Det Obelske Familiefond
100 mio. kr. fra Novo Nordisk Fonden
100 mio. kr. fra Aage og Johanne Louis-Hansens Fond
300 mio. kr. fra Københavns Universitet
100 mio. kr. fra Staten via aktstykke 148
- Med de generøse fondsgaver kan Københavns Universitet på enestående vis styrke både formidling, forskning og undervisning i naturvidenskab. Vi tog beslutningen om at samle vores tre naturhistoriske museer tilbage i 2004. Det er derfor resultatet af ti års målrettet indsats, vi nu fejrer, og jeg er meget taknemmelig for den store opbakning, der hele vejen igennem har været til projektet, siger rektor Ralf Hemmingsen.

Det nye naturhistoriske museum flettes ind i den botaniske have. De historiske bygninger bevares og bindes sammen af lette glasbygninger og væksthuse, der forener nyt og gammelt på elegant vis.

- Det tætte samspil med Botanisk Have er noget af det, der gør det nye museum helt enestående. Det er kun ganske få steder i verden, man kan gå på opdagelse i hele naturriget på et og samme museum. At vi nu endelig lykkes med at skabe så enestående og betydningsfuld en oplevelse midt i København, det er helt fantastisk, siger museumsdirektør Morten Meldgaard.

Når det nye museum efter planen slår dørene op i år 2020, vil det rumme en af verdens 10 største naturhistoriske samlinger med mere end 14 millioner genstande. Museet forventer, at det nuværende besøgstal vil blive tredoblet til over 400.000 gæster om året.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.089