23948sdkhjf

Byvision viser vejen for investeringer i Billund

Billund Kommune, KIRKBI og Realdania går sammen om at formulere en ny, visionær plan, der skal give retning for kommende års investeringer i Billund.
Med lidt over 6.000 indbyggere er Billund en relativt lille by, men samtidig har den også en række store turistattraktioner med internationalt snit. Den dobbelthed giver Billund nogle særlige udfordringer, som byens høje udviklingstempo udstiller.

Billund Kommune, Realdania og KIKRBI, Kirk Kristiansen familiens holding- og investeringsselskab, er derfor gået sammen om at udforme en ny, bæredygtig visionsplan for udvikling af byen. Udgangspunktet er visionen om Billund som Børnenes Hovedstad, der blev lanceret i 2009. Billund vil dermed sætte nye standarder for byudvikling med børn og deres forældre i fokus.

Ambitionen er samtidig at tydeliggøre Billund
Tidsplan og økonomi
Projektet gennemføres i perioden fra december 2014 til ultimo 2015.

Billund Byråd godkendte projektsamarbejdet den 21. oktober.

Budgettet for visionsplanen er på 5 millioner kroner.
som en international destination med et stort potentiale for udvikling inden for turisme samt som et oplagt hjemsted for virksomheder, der arbejder inden for leg, læring og kreativitet.

- Billund er en vigtig destination for udenlandske turister og danske familier, og byen står foran omfattende nye investeringer. Det tydeliggør behovet for at kunne balancere det at være en lille by, med samtidig at være Danmarks tredjestørste turistmål. Vi ser frem til at bidrage til en overordnet visionær udviklingsplan og et bydesign, som kan synliggøre byens ambition om at være ramme for innovation og viden gennem leg og læring, siger Jesper Nygård, adm. direktør i Realdania.

Processen omkring visionsplanen vil involvere en række aktører og konsulenter med høj international ekspertise.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094