23948sdkhjf

Julemandens Kongsgård på vej i Randers

Med skitser fra arkitekten og et færdiggjort prospekt er Julemandens Kongsgård nær ved at være en realitet i Randers. Se videoen om det storslåede jule-projekt.
I Randers går julemanden og julemor med de borgerlige navne Jan og Kristen Lund rundt med en vision om at skabe et oplevelsescenter med julehygge året rundt.

Efter to års intenst arbejde står Jan Lund ikke alene med en attraktiv byggegrund ved siden af event-huset Graceland Randers. Han står nu også med en bog med flotte skitser fra arkitekten og et velbeskrevet prospekt med overblik over både koncept og økonomi. Men prospektet i hånden er Jan Lund nu for alvor klar til at mødes med potentielle investorer.

- Hvor end jeg er kommet hen i de sidste år har jeg mødt mange, som har vist interesse og har haft ideer til projektet. Det har været fantastisk. Med bogen i hånden fortsætter vi nu dialogen med potentielle investorer - og med de rette samarbejdsparter er det målet at Kongsgården kan stå færdig til julen 2016, fortæller Jan Lund.

Det vil samlet koste 35 millioner kroner at realisere Kongsgården. Det er planen, at de 11 millioner skal skaffes via fonde og private investorer, imens de resterende midler hentes via lånefinansiering.

Kongsgården: Et juleeventyr for alle
Kongsgården kommer til at bestå af en 12 meter høj bygning, der er designet efter inspiration fra en norsk og en svensk stavkirke. Kongsgården bliver derfor også bygget i træ eller bliver alternativt beklædt med en træfacade. Huset bliver bygget i to planer. Grundplanet bliver et højt og stort rum i flere niveauer, som på en gang muliggør mange forskellige faciliteter og samtidig giver et godt overblik, når for eksempel forældre og bedsteforældre skal holde øje med deres børn.

Grundplanet kommer også til at indeholde Julemandens postkontor, butik og café, sceneområde til juleshow og andre optrædener, samt et stort legeland i fire etager. På første salen bliver der selskabslokaler og cafelounge med udsigt over gårdens udendørsareal. Udenfor er der stal til rensdyrene, en stor terrasse og legeplads til både små og større børn. Der vil også være en lille skov og hytter til udlejning, hvor gæsterne kan overnatte.

Kongsgården vil have åbent året rundt og vil som sideprodukt tilbyde mulighed for at familier og virksomheder kan holde fester og møder i nogle anderledes omgivelser. Højsæsonen bliver i november og december måned, hvor man kan møde Julemanden på gården.

Stort vækstpotentiale Byrådet i Randers vedtog sidste år at stille en byggegrund til rådighed for projektet. Kommunen har også finansieret 58.000 kroner til udarbejdelsen af det nu færdige prospekt. Formanden for erhvervsudvalget i Randers Kommune, Daniel Madié, forklarer opbakningen med, at der er et stort potentiale for vækst og udvikling ved at få planerne om Kongsgården realiseret.

Se Kongsgårdens eventyrlige verden
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078