23948sdkhjf

Nye haller i Vig og Højby godt på vej

Det første spadestik for en ny hal i Vig ventes at blive taget i marts 2015. Udbud af arkitekt og lokalplanlægning til en ny hal i Højby er også sat i gang.
Processen henimod en genopførelse af de nedbrændte sportshaller i Vig og Højby er godt i gang.

I begyndelsen af det nye år går nedrivningen af hallen i Højby i gang. På grund af screening for farligt byggeaffald har denne proces været et stykke tid undervejs, men nu skal der findes en nedrivningsentreprenør, som kan tackle opgaven, oplyser centerchef Eva Ormstrup fra Kultur og Fritid.

Byggeudvalget for en ny hal i Højby holdt møde tirsdag den 18. november 2014 og besluttede her at udbyde opgaven som arkitekt og bygherrerådgiver som et SKI-udbud, så udbudsopgaven kan afsluttes hurtigere end ved et EU-udbud. Forventningen er, at en arkitekt kan vælges først i det nye år.

Spaden i jorden i Vig til marts
Hallen i Vig har været i udbud i fagentrepriser, men da der ikke kom nok kvalificerede bud, er halbyggeriet i stedet udbudt som hovedentreprise, og prækvalifikationsrunden er slut. 11 entreprenører udviste her interessere i projektet. I midten af december udbydes byggeopgaven, og i midten af januar forventer byggeudvalget at have fundet den entreprenør, der skal forestå genopførelsen af hallen i Vig.

Forventningen er endvidere, at det første spadestik vil kunne tages omkring 1. marts 2015, og det endelige byggeri stå klar til brug cirka et år efter.

Lokalplanlægning skudt i gang
Samtidig har byggeudvalget sat gang i lokalplanlægningen. Der bliver tale om en proces med høj grad af borgerinddragelse og -involvering for at kunne udarbejde et lokalplanforslag, der tager højde for såvel den kommende hal, der skal ligge ved siden af Nordskolen afdeling Højby over for Højby Børnehuse og tæt på plejecentret Solvognen, Odsherred rådhus og de nye boligområder ved Brynshøj-udstykningen. Lokalplanen ventes at kunne godkendes i byrådet til august 2015 og sideløbende hermed vil udbuds- og byggeprocessen foregå.

- Det er spændende og tilfredsstillende, at der nu er kommet godt gang i processen henimod en opførelse af begge haller, og at vi har et stort engagement fra begge lokalsamfund og en høj grad af bruger- og borgerinddragelse, siger den nye formand for byggeudvalget, Søren With, som er blevet valgt som formand for Kultur- og Folkeoplysningsudvalget.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078