23948sdkhjf

Konkurrence binder Slagelse campus og by sammen

Hvordan kan campusområdet omkring stationen i Slagelse blive bundet bedre sammen med bymidten? Det skal en arkitektkonkurrence pege på.
De studerende på SDU finder sjældent frem til Schweizerpladsen i Slagelse, og besøgende opdager ikke, at bymidten er indenfor gåafstand, når de står af toget i Slagelse. Det skal der gøres noget ved, og derfor skal Slagelse byråd på mandag tage stilling til, om kommunen skal udskrive en arkitektkonkurrence, hvor deltagerne skal komme med bud på, hvordan Campus Slagelse og Slagelse Station kan blive bedre integreret med Slagelses bymidte.

- Området har et kæmpe potentiale som kraftcenter for udviklingen af Slagelse by. Vores vision er, at vi vil gøre området til en smeltedigel, hvor bymidte og campus bliver bundet sammen og nye ideer opstår. Det er derfor vi påtænker at udskrive en konkurrence, så alle gode ideer kommer i spil, og vi finder den rigtige løsning, som fremtidssikrer Slagelse, siger borgmester Stén Knuth.

Skal skabe en følelse af liv
Deltagerne i konkurrencen skal komme med hvert deres bud på, hvordan området omkring Træskogården, Sct. Mikkelsgade og stationspladsen kan udvikles, så området mellem campusområdet og bymidten opleves som sammenhængende. Samtidig skal konkurrencedeltagerne også komme med bud på, hvordan det tidligere posthus, som kommunen har købt, kan udnyttes, hvor et studenterhus kan placeres og hvordan man kan skabe et åbent vækst- og vidensmiljø.

- For mange af de studerende på SDU er bymidten ukendt område. De kommer med toget, når der er forelæsning og tager af sted, når forelæsningen er slut. De gør ikke brug af de butikker og caféer, som ligger i nærheden. Derfor skal vi have skabt en bedre sammenhæng mellem campus og bymidte, så de studerende får en fornemmelse af, at de er i en by med et pulserende by- og forretningsliv. På længere sigt vil det øge kendskabet til Slagelse og være med til at få flere studerende til at bosætte sig i kommunen, siger Stén Knuth.

Kræver et ja fra byrådet
Byrådet vedtog tidligere på året Masterplanen for Campus Slagelse, hvor en bedre sammenhæng mellem bymidten og campus vurderes som central for projektets succes. Mandag i denne uge behandlede Økonomiudvalget spørgsmålet om en arkitektkonkurrence.

Hvis Byrådet også siger ja til, at der skal afholdes en konkurrence, så vil den blive afholdt som et parallelt opdrag, hvor en række arkitektfirmaer bliver inviteret til at deltage i konkurrencen. Valget af konkurrenceform skyldes, at man vurderer, det sikrer de bedste muligheder for at inddrage borgere, brugere og de cirka 25 grundejere, som forventes at blive direkte berørt af projektet.

Forventningen er, at hvis Byrådet godkender arkitektkonkurrencen, så vil arkitektvirksomhederne blive inviteret i foråret 2015 og der vil foreligge et resultat i vinteren 2015
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.084