23948sdkhjf

Koldings største bassin får plads til 1,75 mio. liter vand

Snart rykker Rema 1000 og Lagkagehuset ind på den gamle Shell-grund i Kolding, men først laver Kolding Spildevand byens største bassin i indsatsen mod klimaforandringer.
Den gamle Shell-grund på Sydbanegade i Kolding pynter ikke i bybilledet, men det bliver der lavet om på nu. Ikke nok med, at nye byggerier snart skyder op på grunden. Først vil Kolding Spildevand bruge undergrunden til indsatsen mod klimaforandringer, oversvømmelser og forurening af Kolding Å og Fjord.

Selvom det ikke bliver til at bade i, så kan koldingenserne godt glæde sig over, at et af Koldings største bassiner nu bliver anlagt på Riberdyb, den såkaldte Shell-grund. Bassinet kommer til at kunne rumme 1.750.000 liter regn- og spildevand, som ellers kunne oversvømme kældre og løbe urenset ud i Kolding Å og videre ud i fjorden.

Arbejdet på grunden er allerede i fuld gang. I de kommende måneder vil 250 lastbiler køre 5.000 m3 jord væk fra udgravningen. Det svarer til en fodboldbane i 1 meters dybde. Derefter skal i alt 3,8 km. pæle bankes i jorden, og fundamentet støbes af 21 ton armeringsjern og 185 m3 beton. Det skal bære de 128 betonelementer på i alt 2.048 ton, som udgør selve bassinet. Når arbejdet er færdigt, bliver der anlagt parkeringspladser oven på.

Klar til Sankt Hans
Bassinet kommer til at tage imod vandet, når det regner mere, end kloakkerne kan klare, og i de perioder, hvor vejret er mere stilfærdigt, bliver vandet ledt fra bassinet og ud til renseanlægget. Dermed bliver det renset, som det skal, før det bliver ledt ud i fjorden

Når bassinet står færdigt vil mængden af udledt opblandet spildevand til Kolding å, for dette område, blive reduceret med cirka 80 procent i forhold til i dag, svarende til en reduktion på godt 22.000 m3/år. Endvidere vil antallet af årlige aflastninger til Kolding å, for området, blive reduceret med cirka 90 procent per år.

For at kunne udnytte bassinet optimalt skal der i samme forbindelse anlægges nye større kloakledninger ved og i Sydbanegade og Kongebrogade, se ovenstående skitse af bassin og ledningsanlæg.

Projektet ventes at være færdige til Sankt Hans 2015
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11