23948sdkhjf

Nyt formidlingscenter til Roskilde Domkirke

Roskilde Domkirke vil bygge et underjordisk formidlingscenter til anslået 100 millioner kroner. Arkitektkonkurrence på vej.
Roskilde Domkirke er et vartegn for byen og et arkitektonisk og historisk monument med tusindvis af besøgende hvert år.

Formidlingscenteret er en vision, og det konkrete projekt er ikke tegnet. Tanken er, at hovedparten af centeret bliver underjordisk, men der skal være et sted, hvor man kommer ind, og det bliver synligt i gadebilledet.

Målsætningen er, at der udskrives en arkitektkonkurrence om formidlingscentret, der skal forbedre de ovenstående forhold i og omkring Domkirken, således at der skabes de bedste rammer for bylivet i Roskilde, kirkegængere og for de besøgende gæster, som kommer for at opleve alt det domkirken har at byde på.

Projektet skal realiseres i tæt samspil mellem
Økonomi:
• forventet bygge- og anlægsudgift (inklusiv udstilling) omkring 100 millioner kroner
• finansiering via fonde
• drift selvfinansierende via indtægter primært fra entré og butikssalg
• kommunens økonomiske engagement består alene i at stille en grund til rådighed for projektet
formidlingscentrets bestyrelse, Roskilde Kommune, Roskilde Domsogns menighedsråd, Roskilde Stift, Kulturstyrelsen, Nationalmuseet og Styrelsen for Slotte og Kulturejendomme. Efter anbefaling fra Kulturstyrelsen vil de bærende frednings-/bevaringsværdier i og omkring byggefeltet og samspillet med de forskellige rumdannelser omkring Domkirken samt selve Domkirken blive beskrevet og udgøre en del af konkurrencematerialet.

Økonomiudvalget i Roskilde kommune har vedtaget at starte en indledende offentlig høring om det nye formidlingscenter, hvor borgernes mening kan komme frem.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094