23948sdkhjf

Højere huse og flere grønne arealer

Udviklingen går mod højere byhuse, flere grønne arealer og et velfungerende transportsystem, fremgik det af MT Højgaards inspirationsdag i Utzon Center i Aalborg.
MT Højgaard vil i endnu højere grad være med til at sætte sit præg på byudviklingen i Aalborg og andre nordjyske byer – fra idéfase til projektudførelse.

Det fastslog MT Højgaards nye afdelingschef i Nordjylland, Carsten Nielsen, på koncernens inspirationsdag om byudvikling i Utzon Centers flotte arkitektoniske rammer på havnefronten i Limfjordsbyen. Her fortalte tre eksperter om byudviklingen ude i verden og hvad vi kan forvente os herhjemme.

Flere grønne arealer
En af eksperterne var adm. direktør Ole Stilling fra den internationale organisation af byplanlæggere, IFHP. Han brugte et eksempel fra Singapore som et billede på den retning, som byudviklingen tager i storbyerne.

I Singapore er syv fritstående højhuse på 50 etager koblet sammen af to gigantiske platforme med grønne arealer på 26. og 50. etage. Ideen er blandt andet at skabe lige så mange kvadratmeter grønne arealer, som højhusene dækker på gadeplan.

Ole Stilling understregede dog, at inspirationen går begge veje, for byplanlæggere og ejendomsudviklere fra bl.a. Singapore viser også stor interesse for, hvordan vi gør tingene i Danmark.

Lys skaber værdi
Arkitekt og partner Anders Sælen fra Henning Larsens Architects brugte firmaets eget byggeri; City Campus på havnefronten i Aalborg som et eksempel på, hvordan specielt vinklet arkitektur er med til at sikre optimalt med lysindfald på facaderne, så flest mulige af beboerne får glæde af solen.

Anders Sælen understregede, at betydningen af godt lys til borgere i byen ikke kan overvurderes. Det skaber værdi for både beboerne i kraft af en højere livskvalitet og værdi for ejerne og udviklerne, fordi priserne på boligerne i byerne stiger i takt med, hvor godt lysindfaldet er. Anders Sælen pegede blandt andet på nedrivning af hele ejendomme som en mulighed for at give solen mere magt i byerne.

En by der viser vej
Stadsarkitekt Peder Baltzer Nielsen bekræftede med sit indlæg i Utzon Center, at Aalborg lever op til sit slogan og også ’viser vej’ på dette område.

Selv om planerne er knapt så store, og byhusene meget mindre end i de hurtigst voksende metropoler, så byder fremtiden også her på højere huse i byen, grønne arealer og et endnu bedre og velfungerende transportsystem med den planlagte letbane fra Vestbyen til Aalborg Øst.

Ifølge Peder Baltzer Nielsen gøres der også tanker om en mulig letbane ad Hobrovej til City Syd – alt sammen for at skabe det velfungerende transportsystem, der er så vigtigt for byudviklingen.

En del af udviklingen
Omkring 40 deltagere fra byggebranchen, rådgivende ingeniørfirmaer, arkitekter, boligselskaber og organisationer deltog i inspirationsdagen.

- Vi ville med inspirationsdagen signalere, at MT Højgaard ser udviklingen af Aalborg og de øvrige nordjyske byer som en naturlig opgave for os med vores næsten 100 år lange historie her i landsdelen. Vi satser fremover også på at være med i udviklingen fra idéfasen til færdiggørelsen af projekterne, siger afdelingschef Carsten Nielsen.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.158