23948sdkhjf

Skole+ millioner til Arresø Skole

Arresø Skole i Frederiksværk får knap halvdelen af et renoveringsprojekt dækket med 2,83 millioner kroner fra Realdanias kampagne Skole+.
Arresø Skole, Magleblik er efter en lang ansøgningsprocedure udvalgt som en af seks skoler i landet, der bliver en del af kampagnen Skole+. Skolen modtager knap tre millioner kroner af kampagnen, som Realdania, Lokale og Anlægsfonden og Danmarks Idrætsforbund står bag. Resten af midlerne til det op til seks millioner kroner store projekt findes via lokal finansiering.

Den overordnede vision for skolen er at ombygge den lange, grå betongang, som løber gennem hele skolen. Betongangen tænkes forvandlet til en indbydende motions- og læringssti, der inspirerer til bevægelse og fart.

De bedre faciliteter skal medvirke til at øge den fysiske aktivitet og forbedre sundhedstilstanden blandt elever. Det kan få gavnlige effekter i form af mindre skolefravær og i sidste ende højere karaktergennemsnit.

Skolen åbner sig for lokalområdet
Ombygningen vil ikke kun blive til gavn for skolens elever og lærere. Den langsigtede plan er, at skolen fremover skal være åben for nærområdets foreningsliv og beboere i de udsatte boligområder stort set døgnet rundt. Perspektiver der vækker stor begejstring på rådhuset.

- Vi er meget begejstrede for at være blandt de udvalgte i Skole+. Projektet vil bidrage til at skabe bedre rammer på Arresø Skole, Magleblik, og dermed understøtte skolereformens målsætning om 45 minutters daglig motion. Samtidig er det et vigtigt element i projektet, at foreningslivet og det omkringliggende samfund også kan bruge de nye faciliteter, hvilket kan være med til at understøtte vores mål om at forbedre den generelle sundhed i Halsnæs, siger borgmester i Halsnæs kommune, Steen Hasselriis.

Rådgivere udpeges snart
Sideløbende med ansøgningsprocessen for skoler og kommuner har der været en ansøgningsproces for rådgivere i form af arkitekter og sammensatte teams. Arresø Skole, afdeling Magleblik vælger i den kommende tid et rådgiverteam, og de skal sammen udvikle visionen, lave skitseforslag og udarbejde et endeligt projektforslag

Det endelige projektforslag skal være færdigt i juni 2015, og selve byggeprocessen er planlagt til at vare frem til udgangen af 2016.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.077