23948sdkhjf

Færdigt arbejde på Strynø Skole og Kulturhus

Renoveringen af den fredede Strynø Skole og Kulturhus er færdig. Der afholdes officiel indvielse fredag den 21. november.
Strynø Skole, som er opført i 1905, er bygningsfredet og hele renoveringen er foretaget med stor respekt for bygningens bærende bevaringsværdier. Væsentlige men nødvendige bygningsændringer i forbindelse med renoveringen er derfor foretaget i samarbejde og med godkendelse af Kulturstyrelsen.

Dette har især været nødvendigt i forbindelse med etablering af en ny personelevator i skolebygningen samt forskellige ændringer i konstruktionen omkring etablering af nye ganglinjer i skolebygningen og nyindretningen af skolens tagetage til kulturaktiviteter. I forbindelse med renoveringen er øget tilgængelighed vægtet højt. Der er således etableret handicapvenlig adgang til skolebygningerne, elevator til alle etager samt nyt handicaptoilet.

Bygningen rummer nu Strynø skole, 0 – 4 klassetrin, SFO, redaktion for lokalmagasinet Strønyt, Strynø lokalhistoriske arkiv og i skolebygningens nyindrettede tagetage endvidere også et stort lokale til brug for de mange forskellige kulturelle aktiviteter på Strynø.

Renoveringsprojektet er finansieret med støtte fra Realdania, EU og Ministeriet for by, bolig og Landdistrikter fra puljen ”Attraktive levevilkår i Landdistrikterne”, Økonomi og Indenrigsministeriet fra puljen ”Medfinansiering af EU-projekter og Langeland Kommune. Bygherren er Langeland Kommune og arkitekt på projektet har været Arkitektfirmaet Sinning & Skovmand Aps, Svendborg.

Den samlede projektsum har været 11,2 millioner kroner.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078