23948sdkhjf

Løft til Ebeltoft Havn og By

Realdania og Syddjurs kommune indleder arbejdet med en udviklingsplan, der skal samle Ebeltofts gamle købstad og havnefronten.
Ebeltoft er midtpunktet i en populær destination og rummer nogle særlige kvaliteter og potentialer. Det gælder i midtbyens gamle købstadsmiljø, og det gælder på havnefronten med dens mange oplevelsesmuligheder. En udvikling af byen, særligt sammenhæng mellem bymidten og havnen, har potentiale til at styrke både turisme, oplevelser og bosætningskvaliteter.

Derfor indgår Realdania et samarbejde med Syddjurs Kommune om at udarbejde en udviklingsplan for Ebeltoft, der skal bidrage til en samlet udvikling af byen med afsæt i den gamle købstad og havnefronten. Projektet har et budget på cirka en halv million kroner, hvoraf de to parter hver betaler halvdelen.

- Sammenkoblingen mellem købstads- og havnemiljøet er efter vores mening helt afgørende for udviklingen af Ebeltoft og har gennem flere år ligget som en del af vores strategiplaner for Ebeltoft. Derfor er vi selvfølgelig både glade for og tilfredse med, at Realdania er af samme opfattelse, siger udvalgsformand og viceborgmester Kirstine Bille og peger på, at der allerede er gang i en række projekter, og nævner her blandt andet Lundbergs Maltfabrik, som er ved at positionere sig som et knudepunkt i overgangen mellem by og havn.

- Projektet lægger op til, at udviklingen af Ebeltoft skal ske med afsæt i den helt særlige kulturhistorie og de stedbundne potentialer. Med bedre sammenhæng mellem byen og havnen i Ebeltoft, kan havneområdet og kysten give mulighed for nye bymæssige funktioner, erhverv og rekreative oplevelser, som vil kunne styrke Ebeltoft som central turistby og attraktiv bosætningsby, udtaler Karen Skou, programchef i Realdania.

Udviklingsplanen realiseres frem mod foråret 2015, og med afsæt i visions- og udviklingsplanen skal en række konkrete projekter for Ebeltoft havn og bymidte efterfølgende færdigudvikles, der vil kunne styrke byens som helhed.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078