23948sdkhjf

Første reference til nyudviklet Velux-vindue

I samarbejde med arkitekt Merete Lind Mikkelsen har Velux Gruppen udviklet en ny løsning til fredede og historiske ejendomme. Det første projekt er nu i hus.
Kulturarvsstyrelsen har netop godkendt renoveringen af en fredet beboelsesejendom i Nykøbing Falster. I renoveringen indgår otte nye ovenlysvinduer, der er udviklet af Velux Gruppen i tæt samarbejde med prisvindende arkitekt Merete Lind Mikkelsen. Efter en tre måneders testperiode er ovenlysvinduerne nu godkendt.

- Det er det første ovenlysvindue af sin art installeret i en historisk fredet bygning. Det er lykkedes at udvikle ovenlysvinduet i harmoni med de eksisterende materialer og den æstetik, vi ser i historiske bygninger og på samme tid sikre komfort og trivsel. Og det er en milepæl inden for arkitektur og kulturarv, siger arkitekten bag det nye ovenlysvindue, Merete Lind Mikkelsen, der netop er blevet hædret af Henning Larsens Fond for sit arbejde med historiske bygninger.

Det nye ovenlysvindue består af en indvendig træramme og en ydre foret ramme med blandt andet zink, der passer til ældre tagmaterialer. De nye vinduer er udrustet med paneler og robuste hængsler, der komplementerer tidligere tiders æstetik. Arbejdet med byggematerialer til historiske bygninger adskiller sig netop fra produktudvikling for konventionelle boliger og offentlige bygninger ved den æstetiske dimension, forklarer Mick Schou Rasmussen, direktør i Velux Danmark:

- Det er klart, at æstetikken har fået ekstra meget opmærksomhed i udviklingen. Vi valgte zink og kobber, netop fordi disse metaller ældes så smukt med de andre materialer i gamle bygninger, siger han og understreger, at dette naturligvis ikke betyder, at Velux er gået på kompromis med de tekniske egenskaber.

Velux har i årevis udviklet produkter til fredede bygninger, men flere forhold har medvirket til at gøre udviklingen af det nye ovenlysvindue til en særlig udfordring – blandt andet et fornyet fokus på bevarelse af den kulturelle arv i hele Europa og de nye restriktioner på, hvordan historiske bygninger må ændres. Endelig har fokus på den energimæssige ydeevne også spillet en rolle i konstruktionen.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109