23948sdkhjf

Første spadestik til Hobros nye midtby

Arkils entreprenørmaskiner er nu rykket ind for nu at realisere visionerne om en mere attraktiv midtby i Hobro. Det markedrede Mariagerfjord Kommune, Realdania og Trafikstyrelsen den 12. november.
Siden foråret har Mariagerfjord Vand arbejdet på at separatkloakere og klimasikre bymidten. Nu er turen kommet til at anlægge de nye vej- og stiforløb, byrum og ikke mindst den nye busterminal. Elementer som til sammen skal binde midtbyen og havnen sammen, gøre plads til nye byggemuligheder i bymidten og sikre en bedre fremkommelighed for busserne i midtbyen.

Efter en vellykket licitation er det afgjort, at det er entreprenørfirmaet Arkil, som skal stå for selve anlægsarbejdet. Samtidig med anlægsarbejdet bliver der opført en ny ventesal til busterminalen, som er tegnet af Fjorden Arkitekter.

Det hele sker efter den plan for Hobro midtby, som arkitektfirmaet Schønherr i samarbejde med VIA Trafik, Holscher Arkitekter og Lindgaard Rådgivende Ingeniører vandt konkurrencen om i foråret 2013.

Læs også: Team Schønherr skal udvikle Hobro

- Folk har virkelig fået øjnene op for Hobro, og midtbyprojektet vil sammen med Maritimt Kulturcenter og en kommende forskønnelse af indfaldsvejene gøre byen til en endnu bedre oplevelse. Vi har arbejdet målrettet med de nye tanker om midtbyen siden 2009, så jeg er rigtig glad for, at vi nu begynder at kunne se resultaterne, udtaler borgmester i Mariagerfjord Kommune, Mogens Jespersen, der er meget tilfreds med at være nået så langt i projektet.

Den nye midtby skal stå færdig i slutningen af 2015.

Baggrund
Midtbyprojektet gennemføres i et samarbejde mellem Mariagerfjord Kommune, Realdania og Trafikstyrelsen. Målet er at binde Hobro midtby og havn sammen, skabe bedre fremkommelighed for busserne i bymidten og gøre plads til nye byggemuligheder i bymidten.

Realdania bidrager med 14 millioner kroner, Mariagerfjord Kommune med 14 millioner kroner og Trafikstyrelsens fremkommelighedspulje med 11,7 millioner kroner – i alt 39,7 millioner kroner. Jutlander Bank bidrager desuden med 200.000 kroner til at fjerne en gammel toiletbygning og til forskønnelse af den kommende stiforbindelse over Brotorv.

Planen for den nye bymidte er blevet til gennem en konkurrence mellem fem rådgiverteams, der blev afgjort i marts 2013.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094