Nye kloakker i Aarhus holder i 100 år
20 orangeklædte kloakfolk fra entreprenørfirmaet Per Aarsleff har i nattens mulm og mørke renoveret kloaksystemet i Aarhus midtby, så det holder de næste 100 år.
Arbejdet er udført af Per Aarsleff, der har brugt en opgravningsfri metode, hvor der føres en strømpe ind gennem de eksisterende kloakrør, som hærder og danner et nyt rør inde i de gamle. Aarhus Vand har valgt denne metode for at undgå længere perioder med opgravning i vejen.
- Det ville have skabt trafikkaos i midtbyen, hvis vi skulle grave de gamle rør op og erstatte dem med nye, og projektet ville have taget mere end et år. Gennem et tæt samarbejde med Aarsleff er det lykkedes os at gennemføre projektet på fire måneder og med så få gener som muligt for beboerne, de erhvervsdrivende og øvrige trafikanter. Det har krævet 100 trafikgodkendelser fra Center for Byens Anvendelse i Aarhus Kommune, men alle parter – også beboerne - har vist stor fleksibilitet for at få enderne til at hænge sammen. Så stor tak til alle implicerede parter for det, forklarer projektleder i Aarhus Vand, Lisbet Ringgaard Davidsen.
For at undgå at lamme trafikken ved især banegården og på Park Allé har kloakarbejderne været nødt til at arbejde om natten i perioder.
Projektet er udført i perioden uge 20 til uge 45 og har kostet omkring syv millioner kroner. Arbejdet har omfattet 13 veje i midtbyen: Kriegersvej, Orla Lehmanns Allé, Banegårdsgade, Banegårdspladsen, Park Allé, Johannes Bjergs Gade, Rådhuspladsen, Hans Hartvig Seedorffs Stræde, Østergade, Rosenkrantzgade, Amaliegade, Fiskergade, Fiskergyde.