23948sdkhjf

135 mio. kr. skal færdiggøre ”Den Moderne By”

Takket være en stor donation fra A.P. Møller Fonden kan Den Gamle By i Aarhus nu gennemføre byggeriet af sit moderne kvarter, der belyser Danmarks historie helt op til i dag.
Over 700.000 gæster har allerede besøgt kollektivet, konditoriet og gynækologen i Den Gamle Bys nye 1974-bydel, der åbnede sommeren 2013.

Nu skal det moderne kvarter bygges færdig, og den afsluttende etape byder på en hel 1974-karré, et havnemiljø, en 2014-gade og en ny hovedindgang vendt mod Aarhus.

Med den nye donation på 135 mio. kr. kan hele Den Moderne By stå færdig omkring årsskiftet 2019/20.

- Det er helt fantastisk. Den moderne bydel vil fremstå som en helhed – og så bliver det helt vildt spændende at skulle lave et 2014-afsnit, som i mange år frem i tiden vil skabe en slags tidsbro til de unge og kommende generationer. De vil her kunne tage på historievandringer, der tager afsæt i en tid, de kan genkende. Med en ny hovedindgang vil Den Gamle By desuden åbne sig mod Aarhus på en helt ny måde, og tilgængeligheden for publikum vil blive markant forbedret, siger Den Gamle Bys direktør, Thomas Bloch Ravn.

Med donationen afsluttes projektet, hvis første etape blev igangsat i 2007 – også med støtte fra A.P. Møller Fonden, som dermed har bidraget med i alt cirka 300 mio. kr. til projektet.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078