23948sdkhjf

VivaBolig løfter 217 lejemål

Boligselskabet investerer 188 millioner kroner i en gennemgribende renovering af Store Tingbakke i Vodskov.
Det skriver Nordjyske Stiftstidende.

For at skabe en bæredygtig afdeling mange år frem har VivaBolig udarbejdet en helhedsplan for Store Tingbakke i Vodskov. Boligorganisationen har siden 2008 ført en dialog med Aalborg kommune og Landsbyggefonden om en renovering og gør nu klar til at realisere den store modernisering.

I processen har Landsbyggefonden påpeget, at det kunne være en bedre løsning at rive rækkehusbebyggelsen ned og bygget nyt.

- Den måde, som der er bygget på, har givet nogle problemer - eksempelvis med skimmelsvamp på badeværelser - men det er problemer, som vi har løst ved at putte penge i en renovering, men det er ikke en holdbar løsning i længden. På et tidspunkt kommer huslejen for højt op, fordi der skal sættes mange penge af til vedligeholdelse, siger direktør Lotte Bang, Vivabolig, til Nordjyske Stiftstidende.

Omfattende arbejde ude og inde
Store Tingbakke ligger i den nordvestlige del af Vodskov og består af tre sammenhængende rækkehusbebyggelser i en og to etager samt 19 tårnboliger i tre etager.

Helhedsplanen omfatter en gennemgribende renovering af alle boliger. Der foretages ombygning og sammenlægning af boliger til i alt 58 handicapvenlige og tilgængelige boliger. 123 boliger bibeholdes uændret indretningsmæssigt. 19 tårnboliger, som ikke har adgang til have, ombygges og forsynes med nye åbne altaner, mens eksisterende indeliggende altaner inddrages til beboelse. 18 ungdomsboliger nedlægges og sammenlægges indbyrdes eller med naboboliger. To ungdomsboliger bibeholdes som gæsteboliger. Antallet af boliger reduceres herved fra 117 til 103 familieboliger og to gæsteboliger.

Udvendigt renoveres udhæng og halvtag ved indgange til boliger. Indbyggede tagrender frilægges. Facademur i tegl repareres og alle vinduer og døre udskiftes. Lofter efterisoleres og kuldebroer af-hjælpes. Ventilation af tagrum forbedres.

Alle badeværelser og tilhørende installationer fornyes og der etableres nyt ventilationsanlæg med varmegenvinding. Der monteres nye termostater på alle radiatorer. Overflader og køkkener fornyes i alle de nye handicapvenlige boliger. Alle tårnboliger ombygges og renoveres med nye køkkener og nye overflader og der etableres åbne altaner.

Udvendige belægninger og terræn renoveres og fremtidssikres bl.a. med forbedring af tilgængeligheden og sammenhængen i bebyggelsen. Parkeringsforhold og belysning forbedres. Ledninger i jord udskiftes.

Hvornår projektet sættes i gang er endnu ikke bestemt.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.141