23948sdkhjf

480 badeværelser på fire år

Et fint samarbejde, god logistik og 20 toilet- og badeskure har medvirket til at gøre Jortons renovering af badeværelser for Viva Bolig i Aalborg til en succes.
Det er folks hjem, håndværkerne støjer og støver i, når der skal renoveres badeværelser, og folk samtidig skal blive boende.

Derfor kræver det særlige foranstaltninger og sociale kompetencer fra håndværkernes side for at fem uger med renovering af badeværelset ikke skal blive et mareridt for beboerne. Og netop den øvelse er lykkedes for Jorton, fortæller afdelingsformand Palle Christensen hos Viva Bolig i Aalborg.

- Det har været en god oplevelse at have Jorton som samarbejdspartner. Jeg har fået stor respekt for dem og deres måde at tage ejerskab med hensyn til at løse udfordringerne, siger han.

20 skurvogne med bad og toilet
Som formand for Viva Boligs Afdeling 1 har Palle Christensen i fire år været engageret i renoveringen af 480 badeværelser. Renoveringen er foregået i to opgange og 20 lejligheder ad gangen, hvor beboerne har undværet deres badeværelse i fem uger.

- På fem uger bliver håndværkerne en del af dagligdagen for beboerne, og derfor er en god dialog guld værd. Vi har også indført en del lavpraktiske regler om fx at bære materialer op i lejlighederne efter beboerne er taget på arbejde om morgenen. Håndværkernes radio må ikke forstyrre beboere, der er hjemme. Der skal låses af, hvis man forlader folks hjem, og der er blevet gjort rent i lejlighederne og trappeløbet hver dag efter arbejde, siger Palle Christensen.

Under renoveringen har hver lejlighed fået stillet et badeskur med toilet til rådighed nede på fællesarealet. Folk med særlige behov har også kunnet få et kemisk toilet op i lejligheden.

- Det er på godt nordjysk lidt bøvlet at skulle ned fra lejlighederne og ud til skurvognene, men beboerne har taget det rigtig pænt. Jorton har også altid været færdige til tiden. Dermed har det været meget nemmere for beboerne at komme igennem de fem uger.

Sociale værdier i kontrakten
Nu har Palle Christensen givet stafetten videre til Pia Hornbæk, der er formand for Afdeling 3, hvor Jorton renoverer yderligere 80 badeværelser.

Pia Hornbæk understreger, at hendes afdeling har haft stor glæde af Palle Christensens erfaringer. De bløde, sociale værdier er således blevet skrevet ind i kontrakten for hendes afdeling.

- Vi har været enormt heldige med, at det blev Jorton, der vandt licitationen på renoveringen af min afdeling, for det kunne have været et andet firma uden deres erfaring, der havde vundet, siger hun.

- Det, der bliver sagt fra vores side, bliver også forstået af Jortons folk, så vi ikke skal til at rette op på tingene bagefter. I min afdeling har vi skullet ændre på mange ting, og selv om vi har været meget tæt på folks enemærker, har vi ingen klager haft. Tværtimod er folk nærmest kede af det, når håndværkerne tager afsted, fordi det var rigtig hyggeligt at have nogen at snakke med, slutter Pia Hornbæk.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094