23948sdkhjf

Nye rammer for spillested i Randers

Købmand Herman Sallings Fond donerer tæt på 10 millioner kroner til at skabe nye rammer for det rytmiske spillested Turbinen i Randers.
Turbinen er i dag et mindre spillested, som drives af Musik- og Teaterhuset Værket i Randers, der er tiltrækker verdensnavne til de helt særlige, akustiske sale på Værket. I et par år har Værket eksperimenteret med at tilbyde intime rytmiske koncerter i bygningen Turbinen, der ligger ved siden af Værket. Og nu sættes der turbo på at skabe langt bedre rammer.

- Vi har ikke haft et professionelt spillested særligt for rytmisk musik i Randers. Så jeg kan ikke få armene ned. Nu kan vi gennemrenovere den nuværende bygning og udvide kapaciteten. Vi skaber et spillested med optimale adgangsforhold også for handicappede og fortsætter med at eksperimentere med at tilbyde rytmiske musikoplevelser, siger Mikael Qvist Rørsted, chef for Musik- og Teaterhuset Værket, der sendte ansøgningen til Købmand Herman Sallings Fond og derefter krydsede fingre.

Og det virkede.

Jubilæumsgave på mange millioner
Projektet Turbinen går ud på at etablere et nyt, rytmisk spillested med kapacitet til 300 ståpladser /150 siddepladser i tilknytning til Musik- og teaterhuset Værket. Projektet indebærer en komplet ombygning og renovering af den eksisterende bygning på 700 kvadratmeter i tre plan og nye tilbygninger på i alt 128 kvadratmeter.

Det store projekt gennemføres i løbet af år 2015, og vil – alt afhængigt af den endelige byggetidsplan – stå klar i forbindelse med efterårets fejring af Værkets 25 års jubilæumsdag.

- Det er en enestående flot jubilæumsgave. Og vi er meget taknemmelige for, at vi har fået det fulde beløb, som vi søgte om. Det er første gang, at Købmand Herman Sallings Fond uddeler penge til tiltag i Randers. Vi glæder os meget over, at man så generøst tilgodeser et projekt, som vil komme byens mange musikinteresserede børn, unge og ældre til gode, fortæller Mikael Qvist Rørsted.

Donationen i Randers er del af samlet 167 millioner kroner, som fondene bag Dansk Supermarked tilgodeser kultur og uddannelse i Østjylland med. Pengene er fordelt med 100 millioner kroner til ARoS Aarhus Kunstmuseum, 36,95 millioner kroner til AAGE - Aarhus Academy for Global Education samt 20 millioner kroner Europæisk Kulturhovedstad Aarhus 2017 og 9,865 millioner kroner til projektet i Randers.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109