23948sdkhjf

Millionopgaver gik lokale håndværkeres næse forbi

Ét lokalt håndværkerfirma fik arbejde, da et kursus- og træningscenter på Langeland blev renoveret. Projektet fik ellers økonomisk støtte på 5,5 mio. kr. for at sikre seks-otte lokale firmaer arbejde.
Det skriver dr.dk.

Lollandske håndværkere ser ud til at være blevet snydt for opgaver ved renoveringen af Holmegaard Kursus- og Træningscenter på Langeland.

Syddansk Vækstforum bevilligede i 2009 et tilskud på 5,5 mio. kr. til projektet. Det vel at mærke under forudsætning af, at lokale håndværkere vil blive tilgodeset.

Gav arbejde på Sjælland
Papirer, DR har fået aktindsigt i, viser nu, at renoveringen blev gennemført med hovedsageligt firmaer fra Sjælland

- Det overrasker mig. I ansøgningen er netop anført, at renoveringen ville give arbejde til seks-otte lokale håndværkere, men det er så ikke sket, kan jeg se. Der er kun en enkelt lokal håndværker, der har hjulpet lidt til i forbindelse med etableringen af skydebanen, siger Lollands Kommunes nuværende borgmester, Bjarne Nielsen, til dr.dk.

Syddansk Vækstforums formandsskab vil i starten af december se på, om de vil bede Erhvervsstyrelsen om at foretage en nærmere undersøgelse af, hvordan millionstøtten blev brugt på kursus- og træningcenterprojektet.

Projektet indebar at opbygge et trænings og kursuscenter, der skulle trække internationale politi- og militærfolk til. Det blev aldrig en realitet, og centret bruges i dag som asylcenter.

Original artikel: http://www.dr.dk/Nyheder/Regionale/Fyn/2...
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.062