23948sdkhjf

Håndværkere skal renovere Smørum-skole

Egedal kommune planlægger nu, hvordan man håndværksmæssigt bedst reducerer PCB-niveauet på Boesagerskolen i Smørum.
I august måned begyndte Egedal Kommune med hjælp fra DGE Miljø- og Ingeniørfirma en omfattende screening af 36 skoler og daginstitutioner opført fra 1950 til 1986, der potentielt kunne være forurenet med for meget PCB i indeklimaet.

Kun på Boesagerskolen i Smørum har prøver vist et PCB-niveau, der ligger lige over Sundhedsstyrelsens grænseværdi. Luftprøver fra skolen er blevet suppleret med materialeprøver, der viser at PCBen primært gemmer sig i gamle fugematerialer i den fløj, hvor hovedindgangen, lærerværelse og faglokalerne er placeret.

- Der er ingen akutte sundhedsproblemer på skolen, men ud fra et forsigtighedsprincip følger vi naturligvis Sundhedsstyrelsens anbefalinger om at reducere PCB-niveauet. Vi er i øjeblikket i gang med at planlægge, hvordan vi håndværksmæssigt bedst reducerer PCB-niveauet på skolen så hurtigt som muligt, så vi kommer ned under styrelsens nedre grænseværdier, siger projektleder Niels Erik Farik.

I de kommende uger og i begyndelsen af 2015 vil yderligere 29 kommunale bygninger blive PCB-screenet på samme vis som skolerne og daginstitutionerne.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078