Dansk velfærd til debat i Venedig
Velfærdsstatens fremtid - og arkitekturens rolle i denne udvikling - sættes på dagsordenen ved et stort internationalt debatmøde i forbindelse med den internationale arkitekturbiennale i Venedig.
Det er temaerne, der diskuteres på et stort internationalt debatmøde fredag den 7. november i Venedig, der afholdes i samarbejde mellem La Biennale de Venezia og den danske landskabs- og byudviklingstegnestue SLA.
På debatmødet vil et panel af danske og internationale eksperter diskutere Danmarks helt særlige historiske bidrag til udviklingen af den moderne verden – et fascinerende og mangefacetteret bidrag, der igennem de sidste 200 år har dannet modvægt til en stadig større rationalisering og ensretning af samfundet.
Debatmødet vil således sætte fokus på så forskellige temaer som H.C. Ørsteds opdagelse af elektromagnetismen, Asger Jorns kunstsyn, Niels Bohrs komplementaritetssynspunkt og den næsten glemte eksperimenterende danske 1960’er-arkitektur, der ved hjælp af kunst, brugerinddragelse og kreativitet søgte at skabe et nyt samfund.
- Debatmødet stiller spørgsmålet: Hvad kan resten af verden lære af denne nærmest glemte danske tankegang til at skabe en bedre fremtid – en fremtid hvor det æstetiske ligestilles med det rationelle, og hvor det enkelte menneskes kreative og kunstneriske skaberkraft sættes i centrum for udviklingen af en ny velfærdsstat? Det bliver enormt spændende at udforske i en international kontekst som arkitekturbiennalen i Venedig, der jo er verdens vigtigste forum for udviklingen af arkitektur, siger Stig L. Andersson, der som kurator for den danske pavillon har arrangeret debatmødet i samarbejde med biennalen.
Paneldeltagerne i debatmødet er:
Stig L. Andersson (kurator for den danske pavillon og kreativ direktør i SLA)
Ruth Baumeister (professor i arkitekturhistorie og teori)
Carsten Hoff (den ene halvdel af arkitekt/kunstnerduoen Hoff+Ussing)
Stephan Petermann ( OMA og assisterende kurator for biennalen)
Debatmødet afholdes i Venedig den 7. november klokken 16-18 i Arsenale Corderie. Adgang er gratis med billet til biennalen.