23948sdkhjf

Udvikling af skole skal løfte lokalområdet

Nyt projekt undersøger, hvordan Kofoeds Skole kan gennemgå en bæredygtig omstilling og udvikle samspillet med den lokale bydel, Holmbladsgadekvarteret, på Amager.
Kofoeds Skole har siden 1975 haft sin placering på Nyrnberggade i Amager Øst. I dag kommer over 500 udsatte voksne dagligt på skolen. Kofoeds Skole består af en række meget forskellige bygninger og byrum, som skolen står over for at skulle energirenovere og gentænke, da flere bygninger i dag er nedslidte og utidssvarende.

Kofoeds Skole har nu fået 400.000 kroner i støtte fra Realdania til at undersøge, hvordan skolen kan gennemgå en bæredygtig omstilling og udvikle samspillet med lokalområdet. Projektet udspringer af en vision om at Kofoeds Skole skal bidrage til at skabe mere liv og social sammenhængskraft i Holmbladsgadekvarteret.

Udviklingsforslag klar til januar
Byudviklere fra Carlberg/Christensen og Cobe Arkitekter har fået opgaven med at udarbejde et forslag til, hvordan Kofoeds Skole kan se ud i fremtiden. I projektet inddrages elever, medarbejdere fra Kofoeds Skole og repræsentanter fra lokale almene boligorganisationer, virksomheder og organisationer.

- Vi er glade for at vi, med støtte fra Realdania, nu kan få udarbejdet en helhedsplan for, hvad vi kan gøre ved vores bygninger og udeområder, så de kan komme til større gavn for vores elever samt for beboere og foreninger i lokalområdet. Vi har tænkt meget over, hvordan vi kan åbne skolen mere op, da vi tit oplever, at folk bliver overraskede over den mangfoldighed af tilbud, som gemmer sig bag skolens mure, siger forstander på Kofoeds Skole, Robert Olsen, blandt andet.

Projektet løber fra oktober 2014 til januar 2015. Efterfølgende skal Kofoeds Skole finde den samlede finansiering til at igangsætte de forandringer, som skal skabe positiv forskel for Kofoeds Skoles elever og for lokalmiljøet i fremtiden.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078