23948sdkhjf

De første Carlsberg-boliger skyder i vejret

Bohrs Tårn – det første af Carlsberg Byens i alt ni tårnhuse på op til 120 meter – er nu nået op over 8. etage. Bydelen skal på sigt rumme 3.000 boliger.
Netop nu skyder de første boliger i Københavns nye, centrale bydel, Carlsberg Byen, bogstaveligt talt i vejret.

Det sker i disse uger, hvor Bohrs Tårn er nået ottende etage. Herfra og 22 etager op vil tårnhuset, når det står færdigt medio 2017, rumme i alt 88 lejligheder – fire på hver etage. De nederste otte etager indeholder kontorer, butikker samt Professionshøjskolen UCC’s nye campus, Campus Carlsberg.

Lejlighederne i Bohrs Tårn bliver de første af omkring 3.000 boliger, der løbende vil skyde op i bydelen over de næste ti år. For udviklingsselskabet Carlsberg Byen P/S, der står bag udviklingen af den i alt 33 hektar store historiske bryggerigrund, er det en helt særlig milepæl, der nu nås med opstarten af det første lejlighedsbyggeri i bydelen.

- Det er en rigtig spændende tid for os lige nu, fordi det med Bohrs Tårn bliver mere synligt, at vi er ved at skabe en helt ny bydel – og desuden har vi taget hul på den del af byggeriet, hvor folk kommer til at bo, siger administrerende direktør Jens Nyhus.

Bohrs Tårn er det første af i alt ni tårnhuse på mellem 50 og 120 meters højde, der kommer til at indeholde både boliger, butikker og erhverv. Tårnhusene kommer til at udgøre en karakteristisk skyline for Carlsberg Byen. Ved siden af Bohrs Tårn er byggeriet af den kommende S-togsstation, Carlsberg Station, i gang. Stationen forventes at blive blandt de fem mest benyttede i København og åbner medio 2016, hvor Campus Carlsberg også står klart.

Bohrs Tårn bliver 100 meter højt og kommer samlet set til at udgøre ca. 10.000 m² fordelt på 30 etager. De nederste otte etager er til Professionshøjskolen UCC samt kontorer og butikker, og de øverste 22 etager kommer til at være ejerlejligheder. Lejlighederne vil variere i størrelse fra 112 m² til 165 m². Hertil kommer en kælder med blandt andet parkeringspladser. Lejlighederne er indflytningsklare medio 2017 og påtænkes at blive sat til salg første kvartal 2015.

Bohrs Tårn er en del af det 82.000 m2 store byggeri i det sydøstlige hjørne af Carlsberg Byen. I forlængelse af byggeriet bliver der – udover boligerne i Bohrs Tårn – opført 32 mindre boliger i størrelsen 46-68 m².
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109