23948sdkhjf

Padborg Erhvervsområde skal være Nordeuropas bedste

Helhedsplan arbejder for at videreudvikle Padborg Erhvervsområde som et af Nordeuropas største og bedste transport- og logistikcentre. Aabenraa Kommune lægger ud med to millioner kroner til forskønnelse og udvikling af området.
Aabenraa byråd har netop vedtaget Helhedsplan for Padborg Erhvervsområde. Dermed er rammerne lagt for, hvordan de lokale virksomheder, organisationerne og kommunen i fællesskab kan styrke det eksisterende erhvervsområde yderligere som et af Nordeuropas største og bedste transport- og logistikcentre.

Planen er blevet til i et samarbejde mellem repræsentanter for det lokale erhvervsliv, brancheorganisationen ITD, Syd- og Sønderjyllands Politi og Aabenraa Kommune. Forarbejdet gik i gang i marts 2013 med en grundlæggende analyse af området. Som et led i processen er der holdt workshops og dialogmøder med lokale virksomheder i Padborg med henblik på at belyse områdets kvaliteter og udfordringer.

To millioner giver første løft
Helhedsplanen peger på en række konkrete tiltag, som udmøntet i projekter hver for sig og i samspil med hinanden skal gøre området endnu mere attraktivt for de eksisterende virksomheder og for nytilkomne. Projekterne omhandler blandt andet styrkelse af infrastrukturen, forskønnelse af området samt optimering af sikkerheden.

- Noget af udviklingspotentialet kan virksomhederne selv være med til at indfri, noget skal der findes investorer til, og noget kan kommunen stå for. Det er en opgave, hvor der skal løftes i flok, men det er en meget vigtig opgave, for vi har på alle måder brug for et attraktivt og velfungerende Padborg Erhvervsområde. Det er et af de største aktiver i hele kommunen, som ikke alene kommer branchen, men os alle til gavn, pointerer formand for Vækst- og Udviklingsudvalget Philip Tietje.

Aabenraa Kommune er parat til at gå i gang med at løfte noget af sin del. Byrådet har nemlig indtil videre afsat en millioner kroner i 2015 og en million kroner i 2016 til udvikling, forskønnelse og forbedring af offentligt tilgængelige faciliteter i Padborg Erhvervsområde.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094