23948sdkhjf

Roskilde Festival Højskole indleder byggefasen

Det ambitiøse skoleprojekt til 160 mio. kr. er nu økonomisk i mål efter donationer fra A.P. Møller Fonden og Realdania. Arkitekterne er MVRDV og Cobe.
Flere års arbejde med at rejse den nødvendige finansiering til byggeriet af Roskilde Festival Højskole kan nu afsluttes.

A.P. Møller Fonden og Realdania har bevilget de sidste nødvendige midler til højskolens opførelse. Dermed kan etableringen af den første nyopførte almene højskole i Danmark siden 1969 endelig igangsættes.

Højskolen opføres i Roskilde-bydelen Musicon og vil tilbyde læring i udvikling af kulturelle og sociale begivenheder med fag inden for blandt andet kommunikation, journalistik, ledelse, arkitektur, design og musik.

- Højskolelivet, en fantastisk læring fra Roskilde Festivals erfaringer med frivillige og ildsjælene, og det fællesskab, der kommer til at fylde Roskilde Festival Højskole, bliver vigtige elementer i udvikling af den nye Musicon-bydel. Højskolen er derfor en oplagt nabo til festivalen og rockmuseet. Det er vi i Realdania meget glade for at kunne støtte op omkring. Desuden vil projektet i den grad kunne være inspiration for andre som et eksempel på, hvordan tomme industribygninger og anlæg får nyt liv som del af en helhedsorienteret byudvikling, siger Jesper Nygård, adm. direktør i Realdania, i en pressemeddelelse.

Det bliver det verdenskendte hollandske arkitektfirma MVRDV i samarbejde med københavnske Cobe, der skal tegne højskolen i og omkring en eksisterende fabrikshal.

De ansvarlige bag højskolen forventer at tage det første spadestik i løbet af 2015, og højskolen forventes at stå færdig i efteråret 2017.

Det samlede budget for etableringen af Roskilde Festival Højskole beløber sig til 160 millioner kroner, hvoraf Roskilde Festival har forpligtet sig på at bidrage med 34,5 mio. kr. De øvrige primære bidragsydere er Roskilde Kommune (53,5 mio.), Realdania (50 mio.) og A.P. Møller Fonden (20 mio.). Hertil kommer bevillinger fra Knud Højgaards Fond (1 mio.) samt øremærkede midler til inventar fra Tuborgfondet (1 mio.).
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094