23948sdkhjf

Dråbeordningen ændres igen

Energistyrelsen har sendt en ny bekendtgørelse for den udskældte "Dråbeordning" i høring. Heri bortfalder elementer, mens andre præciseret.
I april 2013 trådte nye regler i kraft for byggevarer, der er i kontakt med drikkevand – Godkendt til drikkevand ordning, bedre kendt som Dråbeordningen. Godt halvandet år efter ordningens ikrafttræden er der kun godkendt omkring 34 produkter til trods for, at ordningen blev ændret tilbage i november 2013 netop for at lette på godkendelsesprocessen. Det oplyser DI Byg.

Læs også: Dråbeordningen ændres efter fiasko

En række organisationer, herunder DI, har løbende været i dialog med Energistyrelsen om ordningen og har forelagt en række konkrete forslag til løsninger, både på kort og langt sigt.

Ændringer på kort sigt
Energistyrelsen har sendt en ny bekendtgørelse for Dråbeordningen i høring. Den nye bekendtgørelse indeholder væsentlige ændringer, som for øjeblikket giver virksomhederne en række udfordringer. Ændringerne er blandt andet at ”test for andre metaller” er udgået af bilaget. Endvidere er det præciseret, at byggevarer af kobber og el-/varmforzinket stål ikke kan godkendes i henhold til Dråbeordningen.

Energistyrelsen har derudover i en separat høring forelagt en forlængelse af VA-godkendelsesperioden frem til 1. oktober 2015 på VA-godkendelser før 1. april 2014, som har en kortere gyldighedsperiode end til 1. oktober 2015.

Endvidere har Energistyrelsen iværksat tiltag, der skal optimere Godkendelsessekretariatets arbejdsgang og dermed lette på de barrierer, der pt. ligger for at få godkendt produkter, eller som forsinker processen.

Ny arbejdsgruppe tidligt næste år
Regeringen har lagt op til at imødekomme et ønske om at omlægge ordningen til en efterlevelsesordning, som vi kender den fra CE-mærkning, og har endvidere nævnt problematikken i Vækstpakke 2014.

Energistyrelsen har bebudet, at man primo 2015 vil nedsætte en arbejdsgruppe, som vil arbejde hen imod en efterlevelsesordning.

Høringen for den nye bekendtgørelse om Dråbeordningen løber frem til den 18. november 2014
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093