23948sdkhjf

Skolegård bliver til 3.000 m² skateanlæg i Aarhus

Inden længe forvandler Læssøesgade Skole i Aarhus skolegården til et 3.000 m² stort anlæg på til skatere og parkourudøvere.
Den centralt placerede skole i Aarhus' midtby mangler plads til aktiviteter og fællesskab. Det vil det nye anlæg til streetkultur med skatere og parkour i spidsen være med til at løse.

Trods den manglende plads til udfoldelser, er der en etableret brugergruppe, men mange flere vil gerne være med og har derfor været del af en grundig brugerinddragelse i projektets udviklingsfase. Der er afholdt en innovationsdag på skolen, hvor alle eleverne arbejde med input til det nye anlæg, og der har været workshops med både skatermiljøet og løbehjulsløberne.

- Det bliver et projekt med høj værdi som eksempel for andre skoler i større byer, hvor der arbejdes med planer om at åbne skolegården mod lokalområdet. Projektet vil invitere nye brugergrupper ind på skoleområdet og skabe et nyt og vigtigt fælles aktivt samlingssted, udtaler Torben Frølich, direktør, Lokale og Anlægsfonden, om projektet.

3.000 m² med skatebowl og opholdsområder
Anlægget bliver på i alt 3.000 m², som opdeles i forskellige zoner, der flyder sammen og danner et samlet aktivt uderum. Foran ungdomsklubben kommer opholdsområder, der etableres, så de også kan "skates". Ved et helt nyt ankomstparti til skolen etableres en egentlig skatebowl mod Læssøesgade.

Ved skolebygningen kommer et plateau til dans og andre holdaktiviteter. Der kommer også mere rolige områder ved den nuværende ubenyttede "pedelhave". Her kan der leges og undervises i det fri og der kommer et grusareal, hvor de - sandsynligvis - lidt ældre brugere i området fx kan spille petanque.

Projektet vil i alt koste 10,2 millioner kroner at opføre. Aarhus Kommune har bevilget 8,2 millioner kroner. Lokale og Anlægsfonden støtter med 2 millioner kroner. Anlægsarbejdet forventes at gå i gang i foråret 2015.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094