23948sdkhjf

MT Højgaard skal opføre 17 stationer til Cityringen

Metroselskabet tildeler MT Højgaard opgaven med at færdiggøre stationerne til den kommende metrostrækning, Cityringen. Kontraktsummen er ca. 570 mio. kroner.
De 17 stationer på Københavns kommende metrostrækning kommer til at fremstå i fem forskellige facadematerialer og får blandt andet specialfremstillede lofter.

Apteringsarbejdet bliver udført af MT Højgaard, som netop har vundet opgaven i konkurrence med to tyske bygge- og anlægsvirksomheder; Gartner GmbH og Lindner AG.

- Vi har haft en lang og god udbudsproces med tre stærke bud, der alle var meget lige, hvad angår prisen. MT Højgaard vandt ud fra en samlet vurdering med det bedste tilbud, og de får den vigtige opgave med at sikre den høje arkitektoniske standard, som Metroen i København er kendt for, siger Metroselskabets tekniske direktør, Erik Skotting.

Cityringen er en 15,5 kilometer lang underjordisk tunnelbane, som fra juli 2019 vil forbinde København H, Indre By, Østerbro, Nørrebro, Vesterbro og Frederiksberg.

Den nye metrolinje får 17 underjordiske stationer, der er placeret i ned til 35 meters dybde.

Cityringens stationer får hver et individuelt design.
Byggestart i efteråret 2015
For MT Højgaard er det den anden store opgave i forbindelse med udvidelsen af metroen. Virksomheden har også stået for opførelsen af kontrol- og vedligeholdelsescentret, CMC, som blev afleveret i april i år – til tiden og inden for budgettet.

- På CMC havde vi et godt samarbejde med både Metroselskabet og italienske Ansaldo, og derfor fortsætter vi med samme team af medarbejdere i MT Højgaard til at lede denne opgave, siger Peter Falkenham, divisionsdirektør i MT Højgaard.

Facaderne på de 17 stationer vil variere afhængig af de enkelte stationers funktion og bestå af terrakotta, kalksten, granit og tegl. Alle stationer får gulv af grå granit, mens design og interiør vil variere. Entreprisen omfatter foruden vægbeklædning, gulve, vægge og lofter også værn og rækværker, ovenlys og riste, døre og belysning og el mv.

Apteringen begynder i efteråret 2015 og forventes afsluttet i januar 2019. Opgaven, der har en værdi af ca. 570 mio. kr., forventes at have positiv betydning for MT Højgaards omsætning og resultat i projektets løbetid. Den giver dog ikke anledning til at ændre de tidligere offentliggjorte forventninger til den økonomiske udvikling.

Kontrakten forventes underskrevet, når fristen for indsigelser udløber.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

1.318