23948sdkhjf

Odenses nye stibro på plads i ly af mørket

Natten mellem fredag den 31. oktober og lørdag den 1. november begynder arbejdet med at hejse stibroens brodele på plads og få dem monteret.
Odenses nye stibro begynder at tage form. Natten mellem fredag den 31. oktober og lørdag den 1. november bliver startskuddet på arbejdet med at hejse brodelene på plads og få dem monteret. Arbejdet foregår over de næste tre weekender, og monteringen af brodelene begynder fra byggepladsen i Kottesgade ved VUC.

Indhejsning og montering af brodele foregår om natten, fordi arbejdet kræver sporspærringer for togene. Mens arbejdet foregår vil der være lys og aktivitet på byggepladserne på Kottesgade og på Østre Stationsvej.

- Det er helt fantastisk at se, hvordan broen tager form nu, og jeg glæder mig til at følge arbejdet med at sætte brodelene sammen. Stibroen er en vigtig del af byens udvikling, fordi den binder by og havn endnu tættere sammen. I dag ligger havnen lidt langt væk for især cyklister og fodgængere, men med stibroen kommer havnen og dens mange tilbud tættere på, siger Jane Jegind, by- og kulturrådmand.

Stibroen løber mellem Østre Stationsvej og det nye VUC i Kottesgade. Når stibroen står færdig i 2015, vil Odenses cyklister og fodgængere ikke blot få en tryg smutvej mellem by og havn. Odense får også et centralt vartegn med stibroen. Broen bliver bygget med æstetikken for øje, så den ikke blot bliver en funktionel løsning, men også en smuk oplevelse både tæt på og på afstand

Den danske stålentreprenør vandt i december sidste år opgaven med at bygge den nye stibro, som bliver 135 meter lang og får en 40 meter høj stålpylon som et pejlemærke.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125