23948sdkhjf

Storm før stilhed for midt- og vestjyske håndværkere

Udløb af BoligJob-ordningen giver en skæv fordeling af arbejdsbyrden hos håndværkerne. De har travlt op til årsskiftet, men forventer at skulle fyre i det nye år, lyder det fra Dansk Byggeri.
Telefonerne hos håndværkerene i Midt- og Vestjylland bimler løs i denne tid. Der skal knokles for at kunne følge med, for alle vil have håndværkerbesøg, inden kalenderåret bliver til 2015, hvor BoligJob-ordningen bliver afskaffet. Det skriver Dansk Byggeri i en pressemeddelelse.

- Det er selvfølgelig rigtig dejligt, at branchen har travlt lige nu, for fyldte ordrebøger er jo noget, som alle selvstændige drømmer om. Men travlheden har en bitter eftersmag, fordi vi er bevidste om, at vi knokler nu, men at vi efter årsskiftet vil se en helt anden virkelighed, siger Niels Hansen, der fortæller, at virksomhedernes ordrebøger ser helt anderledes ud i det nye år.

- Allerede nu kan se, at vi kommer til at opleve en markant nedgang i mængden af arbejde i det nye år. Mange virksomheder, der oplever en spidsbelastning nu, har simpelthen blanke sider i ordrebøgerne for januar og februar måned, og det har egentlig en ganske simpel forklaring. Boligejerne får slet og ret lettere råd til at istandsætte boligen eller sommerhuset, når de kan trække op til 15.000 kroner fra til håndværkernes arbejdsløn, siger Niels Hansen.

Efter årsskiftet forventer flere af Niels Hansens kollegaer, at de skal ud og fyre medarbejdere.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.141