23948sdkhjf

Gode resultater for "Byg Fremtiden"-kampagne

Fælleskommunal kampagne målrettet bygge- og anlægsbranchen i Vendsyssel er blevet rigtigt flot modtaget af virksomhederne, der har ansat medarbejdere, taget lærlinge og rotationsvikarer og sendt medarbejdere på efteruddannelse.
Mere end 100 vendsysselske bygge- og anlægsvirksomheder har de seneste seks uger deltaget i møder med konsulenter fra jobcentrene i Frederikshavn, Brønderslev og Hjørring og fra EUC Nord. Besøgene var et led i ’Byg Fremtiden’-kampagnen, der blev skudt i gang med udsendelsen af et fælles borgmesterbrev til bygge- og anlægsbranchen den 5. august 2014.

- Alle besøg affødte en meget positiv dialog og ikke mindst konkrete resultater, så vi kan næsten ikke få armene ned, lyder det fra virksomhedskonsulent Lasse Gram Pedersen fra Virksomhedsservice i Hjørring Kommune.

Meldingen er den samme fra EUC Nord, hvor Kjeld Petersen fortæller, at alle tømrerlærlinge lige nu er i virksomhedspraktik – og altså ingen i skolepraktik.

- Vi er glade for den modtagelse, vi har fået ude i virksomhederne. Mange arbejdsgivere er fuldt bevidste om, at der med de kommende storbyggerier er behov for opkvalificering inden for byggeriet. Et tæt samarbejde mellem virksomheder, uddannelsesinstitutioner og jobcentre kan være med til at håndtere denne udfordring, udtaler Ole Bendix, afdelingsleder i Hjørring Kommune, der har været tovholder på ’Byg Fremtiden’-kampagnen.

De foreløbige resultater af Byg Fremtiden-kampagnen:
• To virksomheder fik øjeblikkelig hjælp til at besætte ordinære stillinger

• Tre virksomheder har skrevet kontrakt med en voksenlærling/lærling
30-40 virksomheder har tilkendegivet, at de forventer at ansætte lærlinge, elever og voksenlærlinge

• Knap 40 virksomheder har sendt eller ønsker at sende medarbejdere på efteruddannelse

• Lige så mange virksomheder har taget eller ønsker at tage rotationsvikarer ind, mens deres medarbejdere er på efteruddannelse.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093