23948sdkhjf

12 lejligheder i Dommergården

Andi Jensen, Din Bygmester, har købt Dommergården på Nytorv i Frederikshavn og vil indrette 12 moderne lejligheder.
Dommergården på Nytorv, en af Frederikshavns markante bygninger, har stået tom siden 2009, men nu er der udsigt til, at der igen kommer lys i vinduerne og liv i den gamle bygning fra 1856.

Andi Jensen, AJ Din Bygmester, har købt ejendommen, som han vil indrette til 12 lejligheder.

Bygningen skal så vidt muligt bevares i den nuværende stil, men vi skal selvfølgelig have lavet en større ombygning, modernisering og isolering af den gamle bygning, så det tager nok et par år, inden de første lejere kan flytte ind, siger Andi Jensen.

Nej til hotel og forretninger
Han havde oprindelig planer om at indrette specialbutikker i stueetagen af sidebygningerne omkring den hyggelige gårdsplads, et mindre hotel i forbygningen samt café i baghuset.

Efter et vink med en vognstang fra den kommunale planafdeling er de tanker dog skrinlagt.

Ejendommen, der er med for- og sidehuse i to etager og med baghus i én etage, er i dag indrettet med kontorer i forskellig størrelse samt to tjenesteboliger.

I alt er der 1289 kvadratmeter og 1352 kvadratmeter grundareal.

I august 2009 blev ejendommen på Nytorv 19-25 sat til salg af statens ejendomsselskab, Freja Ejendomme A/S, for 5,5 millioner kroner. Andi Jensen ønsker ikke at oplyse købsprisen, men siger, at han har fået den til ”en fornuftig pris”.

Statens sidste lejemål i ejendommen, til tinglysningsaktiviteter, ophørte i oktober 2009.

Fredning ophævet
Kulturstyrelsen ophævede i juni 2012 fredningen af Dommergården, der nu har status som bevaringsværdig, idet facaden mod Nytorv skønnes at have arkitektonisk værdi, som der hedder i Kulturstyrelsens terminologi.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094